Annonce
Rundt om Viborg

Minder den om et hagekors? Hæk i rundkørsel vækker debat

De færreste bilister tænker formentlig nærmere over hækken i rundkørslen ved Frederiks. Men set fra oven mener nogle, at den minder om et hagekors - andre synes, at det er helt forkert. Foto: Morten Pedersen
Et billede fra luften af en rundkørsel ved Frederiks vækker en vis moro - nogle mener, at hækken ligner et hagekors, andre er helt uenige.
Annonce

Frederiks: Beplantning i en rundkørsel er først og fremmest til for trafiksikkerhedens skyld. Måske kan den også være til pynt.

I rundkørslen på hovedvej 12 ved Frederiks er der en hæk, og den tjener givetvis til at gøre trafikken mere sikker, idet den mindsker risikoen for, at man overser rundkørslen. Spørgsmålet er så, om den også pynter. I hvert fald hvis man ser den fra oven.

I det såkaldte helikopterperspektiv kan hækken nemlig godt minde lidt om et svastika - eller et hagekors, som symbolet også kaldes. Det mener i hvert fald nogle, der af en eller anden grund har været på Google Maps og derfra kigget på den sædvanligvis trafikerede rundkørsel.

Et Google Maps-billede er også slået op på Facebook, og det har affødt en del kommentarer i en facebookgruppe for Alhedens Borgerforening, Frederiks.

Annonce

En foodprocessorkniv?

Det er dog tilsyneladende de færreste indlæg, der kan hidse sig op over hækfiguren.

"Som bilist ser man den ikke", skriver én.

"Et hagekors vender den anden vej," anfører en anden.

"En kniv til foodprocessoren", kommenterer en tredje.

En fjerde person har lagt et billede af et hagekors op ved siden af og ironisk tilføjet: "Ja, det er jo næsten ikke til at se forskel".

En femte konkluderer som en kommentar til både rundkørselhækken og den aktuelle samfundsdebat generelt: "Man kan næsten ikke finde den ting, som nogen ikke bliver krænket over".

Hagekors-lignende eller ej? Ingen kan umiddelbart svare på, hvorfor Vejdirektoratet har plantet hækken i rundkørslen på hovedvej 12 ved Frederiks sådan. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Vejdirektoratet melder pas

Hvorfor hækken i rundkørslen ved Frederiks ser ud, som den gør, er ikke sådan at opklare.

Vejen og dermed rundkørslen hører under statsvejene, men i Vejdirektoratet har man ikke umiddelbart en forklaring. Jakob Hjortshøj Nielsen, der har med anlæg og vedligehold at gøre, kan godt se, at hækken set fra oven har en ret særpræget form - om end han også peger på, at "hagekorset vist vender den anden vej".

- Hækken er, så vidt jeg kan se, plantet for cirka 10 år siden. Det er før min tid. De fleste hække i rundkørsler plantes i en cirkel, men nogle gange gør vi det på en anden måde. Hvorfor den ser ud, som den gør ved Frederiks, tør jeg ikke sige.


Man kan næsten ikke finde den ting, som nogen ikke bliver krænket over

Opslag på Facebook
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce