Annonce
Bjerringbro

Mindesammenkomst: Markering af P.E. Eriksens 100 års dag

Som et af få mennesker nåede P. E. Eriksen at få en vej opkaldt efter sig før sin død. Arkivfoto: Klaus Madsen
Tidligere amtsborgmester og folketingsmedlem Peter Erik Eriksen kunne være fyldt 100 år 28. juli.

Bjerringbro: Tidligere amtsborgmester og folketingsmedlem P. E. Eriksen havde gennem sit liv stor betydning for Bjerringbro og omegn, og selv om han døde i 1994, er der mange grunde til at markere hans 100 års fødselsdag.

Gudenådalens Museum har med en udstilling 'Kæmp for alt hvad du har kært" markeret både Eriksens 100 års dag samt 75 året for befrielsen i et stykke tid.

På selve 100 års dagen 28. juli er der mindesammenkomst i Bjerringbro Kirke, den begynder med en kort andagt ved pastor Jørn A. Pedersen, og herefter er der indlæg ved fem personer, som alle har haft et indgående kendskab til P.E. Eriksen.

Annonce

De fem er formand for pensionistklubben Oasen Niels Grimsbjerg, fhv. formand for Venstre i Viborg Amt Jørgen Graabæk fra Mors, fhv. forstander for Gudenådalens Ungdomsskole Mogens Bro Egelund, tidligere lokalredaktør Birthe Winther Stentoft samt konsulent Børge Skriver, som P. E. Eriksen arbejdede sammen med i Bjerringbro Landboforening.

Flere arrangementer

Herefter er der kransenedlæggelse på P.E. Eriksens grav. På grund af corona-restriktionerne er kirkecenteret lukket, og derfor er der ingen formiddagskaffe som planlagt. Arrangementet er åbent for alle dog med tilmelding, idet der på grund af corona-restriktionerne kun er plads til 80 personer i kirken.

En gruppe på 15-20 personer med folk fra både Bjerringbro og Viborg har i længere tid forberedt mindesammenkomsten. Faktisk var der planlagt hele tre arrangementer i forbindelse med 100 års dagen, men et møde i regionsrådssalen tirsdag 18. august er udsat til september eller oktober, idet salen på grund af kravet om en meters afstand foreløbig og indtil 8. september kun må rumme 89 personer.

En af initiativtagerne til mindesamkomsten er Haakon Brandt. Som direktør for Viborg Amt arbejdede han tæt sammen med P. E. Eriksen.

- Da vi har en foreløbig deltagerliste på cirka 140 personer, er det ikke realistisk at udvælge 89 deltagere fra denne liste og gennemføre mødet. I begyndelsen af august udsender vi en meddelelse om, hvornår mødet kan holdes, fortæller Haakon Brandt.


Da vi har en foreløbig deltagerliste på ca. 140 personer, er det ikke realistisk at udvælge 89 deltagere fra denne liste og gennemføre mødet. I begyndelsen af august udsender vi en meddelelse om, hvornår mødet kan holdes.

Haakon Brandt, medarrangør


Annonce

Gensyn på tv

Det tredje arrangement er på Nørgaards Højskole, og det gennemføres som planlagt torsdag 24. september, hvor Haakon Brandt fortæller om P. E. Eriksen. Grundfos Jubilæumsfond har bevilget 7.000 kroner til arrangementet.

Pensionistforeningen Oasen har bevilget 5.000 kroner til dækning af konverteringen af udsendelsen fra TV Midtvest fra januar 1990 om P. E. Eriksens virke gennem 20 år som amtsborgmester. Denne udsendelse vil blive vist både på Nørgaards Højskole 24. september og ved mødet i regionrådssalen senere på året.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge behandlede Eriksen: Han åbnede hurtigt øjnene

Annonce