Annonce
Viborg

Mindst 140.000 for at sidde i byrådet

Byrådsmedlemmerne får mindst 140.000 kroner om året - og de fleste knap 200.000 for at beklæde deres politiske poster. Arkivfoto

Byrådsmedlemmer sidder typisk i to stående udvalg. Det giver dem sammen med et grundbeløb en årlig indtægt på omkring 200.000 kroner.

Viborg: Rigtig mange læsere har ytret sig med kommentarer til, at politikerne i Viborg Byråd på det seneste møde bevilgede sig selv en lønforhøjelse på 31,4 procent - den samme stigning som Folketinget har besluttet, at landets 98 borgmestre skal have fra det nye år.

Men vederlaget for at sidde i et udvalg eller for at være formand for et udvalg, er kun en del af den samlede aflønning, som byrådsmedlemmerne modtager.

Hver af de 31 byrådsmedlemmer med undtagelse af borgmesteren får et grundbeløb på cirka 100.000 kroner for at sidde i rådet. Oven i det kommer et beløb på knap 41.000 kroner for hvert udvalg, det enkelte byrådsmedlem sidder i.

Læs også: Så meget tjener byrådsmedlemmer i Viborg Kommune

Hovedparten af politikerne er medlem af to udvalg. Det vil sige, at de typisk kan hæve i underkanten af 200.000 kroner. Dertil kommer mødediæter eller tabt arbejdsfortjeneste, som dog i en vis udstrækning modregnes i det faste vederlag for at sidde i udvalget, forklarer borgmester Torsten Nielsen, (K).

To af byrådsmedlemmerne, Stine Damborg, (K) og socialdemokraten Anders Bertel, sidder i tre udvalg og modtager altså tre gange 41.000 kroner oven i grundbeløbet på cirka 100.000 kroner.

Borgmesteren og enkelte af byrådsmedlemmerne sidder kun i ét udvalg - det gælder blandt andre DF`s Lone Langballe og Venstre-folkene Nina Hygum og Ib Bjerregaard, der ligesom borgmesteren sidder i økonomiudvalget.

Viceborgmester Jens Rohde er kun med i udvalget for uddannelse, handel og innovation, Enhedslistens Flemming Gundersen er alene medlem af klima-og miljøudvalget, Venstres Gregers Laigaard sidder kun i social- og arbejdsmarkedsudvalget og Ida Middelhede Jensen (K) er kun med i ældre- og sundhedsudvalget.

Den radikale Anna Margrethe Engbæk Schmidt er med i klima- og miljøudvalget som det eneste og Peter Juhl, (K) nøjes med tjansen som medlem af økonomiudvalget.

Hovedparten af udvalgsformændene får fra næste år en løn på knap 265.000 om året, mens Niels Dueholm, (S), får knap 243.000 for at bestride hvervet som formand for det kommunalt ejede Energi Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce