Annonce
Biler

Mini-crossover fra Hyundai kører forbi Danmark

Hyundai Venue er en tand kortere end Kona, men den er næsten lige så rummelig. Foto: Hyundai
Den kantede Hyundai Venue kunne ligne en oplagt dansker-bil, men den kører foreløbig uden om vore breddegrader.

Højde betyder alt i bilernes verden, hvor højbenede crossover-modeller i alle afskygninger pibler frem - og kan sælges. Nu er Hyundai klar med endnu en af slagsen. Det handler om den kantede Venue, som netop er vist på det store motorshow i New York.

Det er en bil, som er 13 centimeter kortere end en Hyundai Kona, men som næsten er lige så rummelig. Det vil med andre ord være en oplagt danskermodel, hvor Venue ikke alene vil være en alternativ til den noget aparte designede Kona, men samtidig en mere direkte konkurrent til biler som den helt nye og nærmest lige så kantede og praktiske VW T-Cross.

Designet er med den markante cascade-grill også noget, som skiller sig ud.

Det er dog umiddelbart ikke en model, som vi skal forvente at se herhjemme, lyder der fra Anne Grethe Skovby, som er pressechef hos Hyundai-importøren.

- Det er ikke en model, som vil passe til det danske marked, fordi der vil være overlap med andre modeller, siger hun.

Ifølge udenlandsk motorpresse er der i første omgang også kun lagt op til, at Venue skal sælges på andre markeder end det europæiske. Men størrelsen lægger op til, at det ville kunne ske med tiden.

Annonce
Modellen skal i første omgang sælges på en række markeder uden for Europa. Foto: Hyundai

Hele pakken

Modellen har hele pakken af sikkerhedsudstyr og infotainment, der omfatter nødbremse, blindvinkelassistent, vejbane-assistent, advarsel for krydsende trafik ved bagning og skærm på otte tommer. Mens der er masser af muligheder for personificering af trim og farver.

De amerikanske versioner har også systemer med talestyring fra Amazon Alexa og Google Assistant. Det er dog noget, som findes i en række modeller på det amerikanske marked i dag og ikke nødvendigvis er på vej til Europa endnu.

Undervognen er mere simpel end i Kona, hvilket betyder, at man kun kan få forhjulstræk her mod mulighed for firehjulstræk i Kona.

Mange muligheder

Det er dog usædvanligt at lancere en så lille model på et marked som det amerikanske, hvor biler i denne størrelse nærmest betragtes som legetøjsbiler. Det har dog vist sig, at der her er et potentiale.

Fiat-Chrysler har således fundet en niche for Fiat 500, mens Kia har gjort Soul til en populær bil blandt collegestuderende, ligesom Toyota i sin tid gjorde det med det nu lukkede Scion-mærke, hvor nogle af modellerne fortsætter som Toyotaer.

Venue lanceres på det amerikanske marked med en 1,6-liters benzinmotor på 120 hk samt CVT-automatgear. Men den kan også udstyres med koncernens 1,0-liters turbo benzinmotor, hvilket vil passe godt til Europa. Den høje minibil skal produceres på fabrikker i indiske Chennai og sydkoreanske Ulsan.

Inden døre har Venue hele pakken af infotainment og sikkerhedsudstyr.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce