Annonce
Rundt om Viborg

Minimal luftbro: DAT flyver kun to gange om dagen

Danish Air Transport (DAT) er gået ned til to daglige afgange på ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København. Pressefoto
Danish Air Transport (DAT) har på grund af coronakrisen skåret sin daglige flyvning mellem Midtjyllands Lufthavn og København ned til to gange.

Karup: I sidste uge meddelte Danish Air Transport (DAT), at man på grund af coronakrisen reducerede sin daglige flyvning mellem Midtjyllands Lufthavn ved Karup og København fra syv til fem daglige afgange.

Men siden den bekendtgørelse er Danmark jo i store træk lukket ned, og det gælder også luftfarten. DAT oplyser nu i en pressemeddelelse, at man nu er gået ned på to afgange dagligt mellem det midtjyske og hovedstaden - én om morgenen og én om eftermiddagen. Eller hvad direktør og ejer Jesper Rungholm "et minimumsprogram".

Han siger også i pressemeddelelsen:

- Vi er heldige i den nuværende situation, at vi ikke kun har et enkelt forretningsben at stå på. Vi flyver en del støttet flyvning ude i Europa og den aktivitet samt vores danske ruter specielt fra Bornholm fortsætter dog på reduceret niveau.

Men charterflyvningen og flere af DAT's ruter i forskellige, europæiske lande er enten stoppet eller droslet kraftigt ned.

Annonce

Ledere går ned i løn

Som tusindvis af andre danske virksomheder, der må køre videre på ubestemt tid for nedsat kraft, forhandler medarbejdere og ledelse lige nu, om hvordan man bedst muligt undgår fyringer. Jesper Rungholm siger, at han har bedt samtlige 32 ledere "gå forrest" ved at undvære den næste månedsløn, og at anmodningen er "blevet positivt modtaget". Han mener dog, at der skal mere til, og kritiserer i den forbindelse regeringen:

- Hjælpepakken, som regeringen er kommet med, er helt utilstrækkelig og vi må forvente at yderligere tiltag bliver annonceret hurtigt, siger han.

DAT har cirka 500 medarbejdere. og omsatte i 2019 for knap en milliard kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce