Annonce
Debat

Minister får syn for sagen

Kristian Pihl Lorentzen, folketingsmedlem for Venstre. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Jeg glæder mig til mandag den 10. august, hvor miljøminister Lea Wermelin - på fælles invitation fra min radikale folketingskollega, Andreas Steenberg og undertegnede - aflægger feltbesøg hos Tange Sø og Tangeværket.

Ministeren har allerede hørt med om Tange Sø-sagen gennem henvendelser fra en lang række borgere og organisationer - samt en stor bunke rapporter og andre papirer. Det er godt. Men endnu bedre er det, at hun nu ved selvsyn kan danne sig et indtryk af forholdene ved søen.

Jeg har i de seneste dage modtaget en række henvendelser om muligheden for at medvirke i besøget. Ja, nogen har endog skudt mig i skoene, at dette skulle være mit "private besøg", hvor jeg kun vil mele egen kage. Det er vrøvl af værste skuffe! '

Steenberg og jeg har bestræbt os meget på, at det går ordentligt til. Derfor har vi inviteret repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening på landsplan og lokalt. Desuden deltager repræsentanter for sportsfiskerne.

Endelig deltager repræsentanter for Foreningen til bevarelse af Tangø samt lodsejerne af søen, d.v.s. Tangeværket. Alt med det formål at sikre en balanceret og saglig fremlæggelse for ministeren.

Besøgstiden er kort, og der er desværre ikke tid til at flere medvirker i programmet. Men de væsensforskellige synspunkter i sagen er repræsenteret på god og ordentlig vis. Igen - besøget er ikke et borgermøde eller en konference med mange deltagere.  Formålet er at give vores miljøminister et førstehåndsindtryk af forholdene og problemstillingerne omkring søen, før hun beslutter sig for en varig løsning senere på året.


Jeg har i de seneste dage modtaget en række henvendelser om muligheden for at medvirke i besøget. Ja, nogen har endog skudt mig i skoene, at dette skulle være mit "private besøg", hvor jeg kun vil mele egen kage. Det er vrøvl af værste skuffe!


Jeg har selv i mange år tonet rent flag i debatten om Tange Sø. Jeg kæmper for bevarelse af sø og værk med fortsat gennemstrømning af Gudenåens vand gennem søen. Derfor støtter jeg varmt den oplagte kompromisløsning, Tangestryget, hvor ingen får alt, men alle får noget.

Denne uhyre vigtige og principielle sag på mandag. Og det med et stærkt håb om, at der lyttes nøje til lokalbefolkningens argumenter og de to stedlige kommuners holdning til sagen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce