Annonce
Viborg

Minister fik bekymringer med hjem

Fjordevenner.dk?s formand Sigvald Fihl forklarer miljøminister Karen Ellemann nøjagtig, hvor det er, problemerne vil opstå umiddelbart ved en udskylning af gaslagerets saltkaverner. Foto: Niels-Chr. Jönsson.

Fjordvenner.dk havde torsdag besøg af miljøminister Karen Ellemann, som erkendte, at sagen om gaslageret er blevet politisk

Skulle miljøminister Karen Ellemann (V) have levet i den vildfarelse, at den lokale modstand mod udskylningen af gaskavernerne er for nedadgående, blev hun nok overbevist om det modsatte, da hun i går var på besøg hos Fjordvenner.dk i Virksund.

Sagen om gaslageret er blevet politsik, erkendte miljøminister Karen Ellemann på gårsdagens møde.

Både de lokale græsrødder og politikere fik gjort det klart for ministeren, at selvom projektet er blevet meget mindre, er bekymringen for miljøet ikke blevet det.

Masser af døde fisk

Miljøministeren udtrykte også interesse for at høre om de erfaringer man lokalt har med tidligere udskylninger, og her fik hun da også indtil flere ubehagelige beretninger om døde og flygtende fisk og en vandkvalitet, der var helt tydeligt påvirket i negativ retning af udskylningerne.

Et lidt spagt forsøg fra ministerens side på at forklare fortidens problemer med den dengang noget større udledning fra landbruget fandt ikke rigtig nogen gang på jorden.

Annonce

Tilfreds med besøget

»Den kan vi altså ikke tørre af på landbruget,« som Fjordvenner.dk's formand, Sigvald Fihl, udtrykker det.

Han var for øvrigt meget tilfreds med det tre kvarter lange besøg af miljøministeren.

»Jeg synes hun var meget lydhør og udtrykte en oprigtig bekymring for miljøet, men det er altså ikke nok. Vi skal bare have de planlagte udskylninger stoppet. Længere er den ikke,« siger Sigvald Fihl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce