Annonce
Viborg

Minister: Pædofile skal kunne miste retten til deres børn

Pædofile skal kunne miste retten til deres børn. Genrefoto: Andreas Søndergaard

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) siger nu, at blandt andet pædofildømte skal kunne miste retten til deres egne børn. I efteråret bragte folkebladet eksempler på pædofile forældre, som stadig havde ret til samvær.

Viborg: I efteråret fortalte den unge kvinde Sarah i Viborg Stifts Folkeblad om, hvordan hun var blevet misbrugt af sin tidligere stedfar.

Hun stod frem, fordi hun nu frygtede, at hendes halv-lillesøster kunne blive det næste offer. Den dømte mand havde nemlig stadig forældremyndighed og ret til samvær med sin biologiske datter.

Det fik Martin til også at stille sig frem i avisen. Han havde prøvet netop det: at blive seksuelt misbrugt af sin far, som på det tidspunkt allerede var dømt for pædofile overgreb. Misbruget af Martin skete allerede under farens fængselsophold, fordi han havde ret til samvær trods sine ugerninger.

Blandet andre Venstres og Socialdemokraternes socialordfører fortalte på baggrund af historierne, at de bakkede op om endnu hårdere straffe ved den slags forbrydelser imod børn. Det skulle ikke være en lang og kompliceret samværssag, som skulle sætte et punktum for den pædofile forælders ret til egne børn. Det samvær skulle stoppe, når der faldt dom.

Mai Mercado sagde til folkebladet, at:

- Jeg vil nu undersøge, om der er behov for at ændre eller klargøre reglerne.

Annonce

Løvens hule

Forhandlingerne om en ny forældreansvarslov er nu nået længere, og børne- og socialminister Mai Mercado (K) siger til Ekstra Bladet, at:

- Det fremgår ikke klart nok i dag, at nogle gange spiller man sig selv af banen som forældre.

Udover pædofile er det også blandt andre drabsdømte, der ifølge den konservative minister skal have frataget forældremyndigheden.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi får sagt højt, at er man dømt for alvorlig personfarlig kriminalitet, for eksempel overgreb mod børn, så er det helt klart uforeneligt med de forpligtelser, der følger af et forældreansvar, siger Mai Mercado.

I Kvisten, en lokal og national forening, som arbejder med ofre for seksuelle overgreb, krævede man i efteråret politisk handling som opfølgning på folkebladets historier. Man undrede sig over, at man som pædofil ikke kunne arbejde med børn, men at man uden videre kunne være forælder for sine egne.

Om samværet med sin pædofile far sagde Martin til folkebladet i oktober i artiklen "Da Martin besøgte sin far, blev han det næste offer," at:

- Du sender jo et lam ind i løvens hule, og så håber man, at de har det godt. Man håber, at lammet bliver ven med løven. Men det kan man ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF jagter ny målmand: - Vi er sårbare på positionen

Viborg FF For abonnenter

Fredbergs første fase: Sådan har han præget Viborg FF

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];