Annonce
Viborg

Minister-spørgsmål: Pihl vil have besked om minknedgravningen

Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen, der er valgt i Viborg, har stillet en række spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin (S) vedrørende minknedgravningen i Kølvrå. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Kølvrå: Venstre-folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen, Ans, der er valgt i Viborg, har stillet miljøminister Lea Wermelin (S) en række spørgsmål vedrørende nedgravningen af millioner af mink ved hovedvej 12 lige syd for Kølvrå.

Kristian Pihl Lorentzens skriver følgende til ministeren:

"Ministeren bedes begrunde valget af nedgravning af mink i Kølvrå-området? Har Viborg Kommune været inddraget i den beslutning - og i bekræftende fald, hvordan? Har Forsvaret været inddraget i den beslutning - og i bekræftende fald, hvornår og hvordan?"

Opfølgende har Pihl Lorentzen også spurgt:

"Kan ministeren bekræfte, at borgerne i Kølvrå fra myndighederne har fået pålæg om ikke at vaske deres biler i indkørslen med begrundelse i risiko for nedsivning af forurening fra bilvask til drikkevandet i området?"

"Kan ministeren bekræfte, at myndighederne med begrundelse i hensynet til drikkevandet har givet vognmænd afslag på deponering af uforurenet jord i området, hvor der nu i hast er etableret en mink-massegrav?"

Endvidere beder Kristian Pihl Lorentzen miljøministeren oplyse, "hvilken myndighed der har tilsynspligten for de etablerede mink-massegrave, herunder med hensyn til pejleboringer og nedsivning af forurening til drikkevand, grundvand og vandløb."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce