Annonce
Rundt om Viborg

Minister-svar: Ingen akut mink-påvirkning af bæk

Kristian Pihl Lorentzen (V) (tv.), der her ses under et besøg ved minknedgravningen i Nr. Felding, har i et svar fra miljøminister Lea Wermelin (S) fået bekræftet, at det ikke kan udelukkes, at søer og vandløb nær minkgravene kan blive forurenede. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Kølvrå: Det kan "ikke udelukkes, at en nedgravning af døde mink kan medføre en påvirkning af søer eller nærliggende vandløb".

Det skriver miljøminister Lea Wermelin (S) - med henvisning til Miljøstyrelsen - i et svar på spørgsmål fra folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) om, hvorvidt det er "forsvarligt" at placere en mink-massegrav (ved Kølvrå - red.) tæt på Hessellund Bæk.

Men i samme svar henviser ministeren også til, at styrelsen ikke mener, at der med minknedgravningerne - den anden i Nr. Felding - vil være "væsentlig og akut påvirkning af overfladevandet i området".

Annonce

Men på grund af at en forurening på længere sigt ikke kan udelukkes, anbefaler Miljøstyrelsen, at der løbende laves miljøundersøgelser, og at der laves "afværgeforanstaltninger". Det kan blandt andet være i form af dræn fra gravene.

Indholdet i svaret er nogenlunde det samme, som Kristian Pihl Lorentzen har fået på andre, lignende spørgsmål vedrørende minknedgravningerne i Kølvrå og Nr. Felding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce