Annonce
Viborg

Minister vil se på samværssager efter historier om pædofile forældre

Vibeke og Sarah.Foto: Jane Gisselmann. Martin. Foto: Andreas Søndergaard. Mai Mercado. Foto: Nikolai Linares / Scanpix.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil se på, om reglerne for at suspendere samvær imellem forældre og børn fungerer godt nok.

Annonce

Viborg: Folkebladet har forsøgt at få et interview med landets børne- og ungdomsminister Mai Mercado (K) på baggrund af de seneste ugers skriverier om pædofile forældres ret til samvær og forældremyndighed med egne biologiske børn.

På grund af travlhed - oplyses det - har det dog ikke været muligt at få den konservative minister i røret, men på mail fortæller hun, at hun vil se på, om reglerne skal ændres.

- Ingen børn skal udsættes for overgreb - det er helt klart. Er der den mindste mistanke om overgreb, kan Statsforvaltningen hurtigt suspendere samværet, mens sagen undersøges nærmere, men jeg vil nu undersøge, om der er behov for at ændre eller klargøre reglerne, skriver Mai Mercado således.

For en uge siden skrev Viborg Stifts Folkeblad om Sarah, der havde været et offer for sin tidligere stedfars overgreb. Hun og hendes mor var frustrerede over, at den dømte har ret til samvær med sin biologiske datter. Det fik siden Martin til at stå frem og fortælle, at han blev udsat for overgreb af sin far for 25 år siden, skønt han allerede var dømt for pædofili.

- Er en forælder dømt for overgreb på barnet eller et familiemedlem, indgår det selvfølgelig i myndighedernes vurdering af, om der skal være samvær, eller om man fortsat skal have del i forældremyndigheden. Det er altid barnet, der skal være i centrum, og derfor er det helt klare udgangspunkt da også, at samværet suspenderes, hvis en forælder er dømt for overgreb, lyder det fra Mai Mercado.

- Uanset om vi taler om en forælder eller en medarbejder i en SFO eller en sportsklub, så skal barnet beskyttes mod overgreb. Når det gælder spørgsmål om samvær og forældremyndighed, sker beskyttelsen ved, at samværet suspenderes, mens sagen undersøges nærmere, så barnet ikke udsættes for kontakt med forælderen, oplyser hun.

Folkebladet ville gerne have spurgt ministeren nærmere ind til hendes holdning til den måde, praksis fungerer på, men det var altså ikke muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce