Annonce
Viborg

Misbruget bliver mere synligt, når vi er derhjemme: Hjælpen - og håbet - er nu kun et opkald væk

Rusmiddelcenter Viborg har åbnet en telefonlinje, hvor man kan ringe, hvis man er negativt påvirket af et alkoholforbrug. Arkivfoto: Morten Dueholm
Rusmiddelcenter Viborg tilbyder nu rådgivning via telefonen.

Viborg: Rusmiddelcenter Viborg tilbyder nu en direkte telefonlinje til den forhåbentlig rette hjælp.

Både misbrugerne selv samt deres pårørende kan to gange om ugen slå på tråden, 87 87 75 35, og modtage alkoholrådgivning. Tilbuddet er opstået som en konsekvens af de seneste uger, hvor folk har været tvunget til at holde sig hjemme, og hvor mange er blevet presset af omstændighederne.

- Det har jo været meget oppe i medierne, at mange familier har det svært i denne tid, hvor de skal være sammen hele tiden. Det kan være svært, hvis der i forvejen bliver drukket lidt ekstra, og nogen har måske ovenikøbet mistet jobbet eller er påvirket af situationen på andre måder, fortæller Helle K. Olsen, der er koordinator hos rusmiddelcenteret, om tiltaget.

Rusmiddelcenteret er som så meget andet ikke oppe i sine normale omdrejninger. Der kommer i denne tid færre mennesker i det gule murstenshus, end der plejer. Alligevel er det vigtigt at kunne komme i kontakt med både misbrugere og med dem, der er påvirket af det: De pårørende.

- Vi vil gerne hjælpe med at give dem et håb og en vej ud af det her, uden at det skal lyde alt for helligt. Vi vil gerne hjælpe, rådgive og vejlede om, hvad man kan gøre i de her situationer og støtte de pårørende i, hvordan de kan sige fra, siger Helle K. Olsen.

- Og er det børn, der ringer, så vejleder vi dem selvfølgelig i, hvor hjælpen er henne, tilføjer hun.

Helle K. Olsen fortæller, at tilbuddet er for alle dem, som "er påvirkede af et alkoholforbrug".

- Vi kalder det ikke et misbrug eller overforbrug. Hvis bare, alkoholen påvirker familien eller dem omkring, så kan man ringe til os, siger hun.

Hver tirsdag mellem klokken 10.00-12.00 og hver torsdag mellem klokken 17.00-19.00 er der råd og vejledning at hente. Telefonen er også åben henover påske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce