Annonce
Viborg

Misinformation i min postkasse: Kan det føre til alvorlig sygdom?


Læserbrev: I min postkasse lå et papir med overskriften “Sådan afviser du lovligt en vaccine”. Det handler om corona-vaccine og muligvis vacciner generelt. Skriftet er uden afsender, men med en enkelt bibel-henvisning.

Det er formentlig afsendt med de bedste hensigter, men er fyldt med misinformation og skræmme-retorik, så som “COVID-19 vaccinen vil ændre dit dna” og indeholder “celler fra aborterede fostre”.

Jo, jeg kan da være ligeglad med misinformation og med budskaber uden afsender. Livet er for kort til konspirationsteorier og misinformation. Det er blot et spørgsmål om, hvorvidt papiret er så blankt, at det ikke kan sorteres som papiraffald, men i stedet skal i beholderen til restaffald.

Annonce


Jeg tror de fleste danskere har en god portion kritisk sans, særligt over for “information” uden afsender og med indikationer af, at det samfund vi er en del af, skulle have onde hensigter imod egen befolkning. Det er hverken særlig troværdigt eller rationelt.


Og så alligevel. Det nager mig. I flyeren opfordres til at dele budskabet med alle, man holder af. Jeg holder af mange, de fleste faktisk. Familie og venner især. Jeg vil ikke påvirke dem med min holdning i forhold til om de vil corona-vaccineres.

Men hvad nu hvis dem i risikogruppen falder for misinformation, af den grund fravælger vaccine og så bliver alvorligt syge, måske dør.

Så har jeg stiltiende ladet misinformationen og mistilliden sive ud i mit kære Danmark. Generelt er min tiltro til mine medborgere stor. Jeg tror de fleste danskere har en god portion kritisk sans, særligt over for “information” uden afsender og med indikationer af, at det samfund vi er en del af, skulle have onde hensigter imod egen befolkning. Det er hverken særlig troværdigt eller rationelt.

Den 20/10 var der en tilsvarende historie i Fyens Stifttidende, hvor borgere i Kerteminde havde fået flyers i deres postkasser, som handlede om microchips i vacciner.

Er afsenderne potentielt skadelige for tilliden i vores samfund, eller skal man blot sende dem en overbærende tanke, om hvor ubehageligt det må være at have så ringe tillid til sit samfund?

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Sport For abonnenter

Kommentar: Danmark skal holde følelserne i skak - men vinde for Christian Eriksen

Annonce