Annonce
Rundt om Viborg

Missionen rykker - også - mod byerne

"Bethania", missionshuset i Karup, med blandt andet en stor sal, kan erhverves for 495.000 kroner. Det kan ifølge sælgeren, Indre Mission i Danmark, anvendes til mange formål - dog ikke eksempelvis værtshus eller spillebule. Arkivfoto: Morten Dueholm
Indre Missions formand i Karup mener, at man i omtalen af nedlæggelsen af missionshuse på landet skal huske på, at der stadig er god gang i IM i de større byer.
Annonce

Karup: For knapt et halvt år siden blev missionshuset "Bethania" på Vallerbækvej i Karup sat til salg. Og til-salg-skiltet passer præcist ind i en generel samfundsudvikling. DR kunne således for nylig oplyse, at hver tredje missionshus i Danmark er blevet nedlagt inden for de seneste 10 år.

Formanden for Indre Missions Samfund i Karup, Else Rasmussen, mener dog, at det er for simpelt blot at konstatere, at antallet af missionshuse er reduceret for voldsomt.

- Det handler jo også om, at folk flytter fra land til by, og at de unge, der stadig bor på landet, gerne tager til de store byer, når de vil deltage i noget. Førhen bakkede man jo mere op om det, der foregik helt lokalt, siger hun.

Else Rasmussen peger på, at der fortsat er god tilslutning til IM i mange større, jyske byer, og at der blandt andet er eller bliver bygget nye missionshuse i Skive og Vejle.

Indre Mission-formand Else Rasmussen, der her ses til højre sammen med ligeledes IM-aktive Knud Nielsen (t.v.) og Thorvald Jensen, understreger, at Indre Mission fortsætter i Karup - også efter salget af missionshuset. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

IM i Karup fortsætter

Indre Mission lever da også fortsat i Karup, hvor missionshuset vil blive brugt, indtil det en gang bliver solgt.

- Vi bruger det da næsten hver uge. Og som noget nyt holder vi formiddagscafe, hvor folk kan komme og få kaffe, og hvor der også er én, der fortæller om et eller andet, siger Else Rasmussen.

Hun oplyser, at der indtil videre har været syv fremvisninger af "Bethania", og at endnu flere har vist interesse. Men at det altså endnu ikke har resulteret i noget konkret. Missionshuset i Karup er sat til salg gennem ejendomsmæglerfirmaet EDC Refsgaard og partnere i Viborg. Siden huset blev sat til salg, er prisen sat 50.000 kroner ned - til nu 495.000 kroner.

Indre Missions Samfund i Karup har omkring en snes medlemmer. Når missionshuset er afhændet, vil der fortsat blive holdt IM-møder i Karup. Til den tid bliver det blot i sognehuset, oplyser formanden.

Missionshuset i Karup er fra 1910, men løbende holdt vedlige og fremstår i fin stand både ude og inde. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce