Annonce
Viborg

Nu kan du igen købe alkohol i biografen: Har fået bevillingen tilbage

Publikum i Fotorama har siden maj måttet nøjes med slik, popcorn og sodavand, da biogran misted sin spititusbevilling. Den er nu på plads igen, så der fremover igen kan serveres et glas vin og øl. Arkivfoto: Preben Madsen.
Fotorama har siden maj været uden spiritusbevilling, men netop igår kom en midlertidig dumpende.

Viborg: En tur i biografen kan også være lidt forudgående hygge med et glas vin eller en øl, hvis oplevelsen i mørket skal deles med andre. Men også i pauserne ved helaftensfilm eller når biografer som Fotorama viser store opera-opsætninger eller som sidst på måneden, når André Rieu og hans orkester byder på valsetoner fra Holland.

Netop i Fotorama har det dog i de seneste måneder ikke været muligt at byde publikum på spiritus. Biografen mistede i maj, ganske enkelt fra den ene dag til den, anden sin spiritusbevilling. Politiet mødte op og bad biografen om at rydde hylderne for spiritus og lukke fadøls-hanerne. Kun alkoholfri øl fik lov at blive tilbage.

Men kun lige til i går, onsdag, for da dumpede der en spiritusbevilling ind ad døren fra Midt- og Vestjyllands Politi. En midlertidig bevilling på tre måneder, formentlig til der på det næste møde i bevillingsnævnet kan tildeles en permanent tilladelse.

- Hos Nordisk Film var man af den opfattelse, at der var rigeligt tid til at få spiritusbevillingen på plads, op mod 14 måneder, i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. Det holdt dog ikke i Viborg, da kommunen ryddede op i bevillingerne. Siden har vi kæmpet lidt med at få detaljerne på plads, oplyser servicemanager Lasse Holmgaard Andersen, Fotorama.

Nordisk Film har ud fra sagen i Viborg lavet en gennemgang af sine biografer på landsplan. Undersøgelsen viste, at der forskelle på bevillinger fra den ene kommune til den anden, blandt andet når det gælder længden af bevillingerne.

Filmselskabet fandt det også mest praktisk, at når René Jensen var biografdirektør i både Randers og Viborg, så var det også ham som leder, der skulle have bevillingen begge steder. Den gik ikke, der skal forskellige navne på spiritusbevillingen.

Med den midlertidige bevillingen var der også et løfte om, at Fotorama formentlig kan se frem til en permanent spiritusbevilling, som skal fornyes hvert andet år.

- Vi har desværre nok måttet skuffe nogle af vores gæster siden maj, men fremover kan vi igen byde på et glas vin eller øl i forbindelse med en biograf-tur, siger Lasse Holmgaard Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce