Annonce
Bjerringbro

Mit yndlingssted i Gudenådalen: Roen ved Fiskerhytten

Dagny Vistisen og Niels Dueholm går ofte ture ved Tange Sø, og området ved Fiskerhytten er deres yndlingsområde i Gudenådalen. Foto: Hanne Bliksted
Dagny Vistisen og Niels Dueholm nyder stilheden ved deres yndlingssted ved Tange Sø.

Tange: Prøv at hør! Her er så stille og fredfyldt. Her er en dejlig fred og ro.

Ordene kommer fra Niels Dueholm, som sammen med sin hustru Dagny Vistisen denne juli-eftermiddag møder avisen ved Fiskerhytten, som ligger helt ned til Tange Sø ved Gudenaacentralen.

- Der er både dejligt og stille herude, tilføjer han som begrundelse for, at netop denne plet er et af parrets yndlingssteder.

Annonce

Tidligere har de cyklet en del både i Danmark og på ferier i udlandet for på den måde at slappe af fra en hektisk hverdag, hun er bibliotekar på Bjerringbro Bibliotek, og han er leder af HR og administrationsafdelingen hos FGU Midtjylland og byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Frisk luft

Som mange andre fik de under corona-krisen smag for traveture i den friske luft.

- Vi besluttede, at vi skulle gå en time til halvanden de dage, hvor vi kunne nå det. Og det gør  vi stadig.  Nogle dage er det kortere ture, andre dage længere ture for at få noget luft efter, at vi havde siddet  inde hele dagen, siger Dagny Vistisen.

Turene går enten fra hjemmet i Bjerringbro, eller de kører til et sted og går derfra .

- Det er jo også dejligt at se noget ny, som hun siger.

- En af vores yndlingsture er rundt om Tange Sø. Her fra Gudenaacentralen er turen 14,2 km, og hvis vi starter hjemmefra er der 21 km. Og den lange rute gik vi en lørdag. Og inden da havde jeg gået ni km på golfbanen, siger Niels Dueholm med et skævt smil.


En af vores yndlingsture er rundt om Tange Sø. Her fra Gudenaacentralen er turen 14,2 km, og hvis vi starter hjemmefra er der 21 km. .

Niels Dueholm


De er, som de siger, ikke fuglekyndige, men på turen rundt om søen ser de fiskehejrer, gæs og svaner.

Annonce

Solbåden

På denne halvgrå julidag er der ikke mange mennesker ved ved Fiskerhytten. Ude på vandet vugger flere småbåde, og her ligger også Solbåden Solvej, som man kan leje for 700 kroner i fire timer. Medlemmer betaler 600 kroner.  Hvis man lejer båden kræver det, at mindst én har duelighedsbevis.

- Ja, vi skulle sammen med hele familien - vores tre børn med familier - have været på tur med den forleden, men det blev aflyst på grund af blæst. Det blæste mere end otte meter i sekundet,  siger Niels Dueholm, som fik duelighedsbevis, mens han i 1980'erne arbejdede ved Falck i Bjerringbro og derfor selv kan sejle båden.

- Og madpakkerne måtte vi så spise hjemme i stuen, tilføjer Dagny Vistisen.

Madpakker har de også med på ture rundt i området. Men denne eftermiddag, nøjes vi med at nyde udsigten ud over Tange Sø, hvor man også kan bruge lidt tid i fugletårnet.

Fiskerhytten er ejet af Gudenaacentralen og kan lejes til private arrangementer.

logo Mit favoritsted i Gudenådalen
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Annonce