x
Annonce
Viborg

Mobil restaurant lukker ned: Festival og bålforbud kostede dyrt

Mobil restaurant lukker ned. Arkivfoto
I tre et halvt år har far og søn, Jan Bent Nielsen Holm og Michael Holm, haft Outdoor Restaurant Holm som en sidegesjæft. Men den sidste ret over åben ild er serveret og firmaet sat under konkursbehandling.

Viborg: Normalvis kræver et restaurantbesøg, at man selv bevæger sig derhen, hvor maden bliver lavet. Man skal måske endda bestille bord for at være sikker på at blive betjent.

Sådan var det dog ikke, hvis man spiste hos Outdoor Restaurant Holm. Familievirksomheden bestående af far Jan Bent Nielsen Holm og søn Michael Holm har kørt rundt til masser af arrangementer i Viborg og omegn - samt haft stand ved flere festivaler rundt omkring i Danmark.

Men nu er det slut med at tilberede mad over bål fra den mobile restaurant. Virksomheden er sat under konkursbegæring og lukket ned i kølvandet på en økonomisk skidt sommer sidste år, hvor det omfattende bålafbrændingsforbud i sagens natur ikke gavnede virksomheden, der netop laver mad over åben ild.

Derudover mistede virksomheden penge på nogle af festivalerne, hvor især Langelandsfestivalen gjorde ondt.

- Vi måtte jo ikke tænde bål, så vi måtte låne andet udstyr til at lave maden. Og til Langelandsfestivalen var vi tvunget til at være en fiskerestaurant, da det var det, de stod og manglede. Vi blev placeret lige omkring toiletterne, og lugte af festivaltoiletter i 33 graders varme gav ikke ligefrem folk lyst til at købe fisk, fortæller Michael Holm.

Han og faderen har siden tørkesommeren sidste år forsøgt at få virksomheden på ret økonomisk kurs igen, men det er altså ikke lykkedes.

- Det har været fint at have restauranten som en sidegesjæft. Men da det spidsede til, havde vi ikke tid og mulighed til at redde det, siger Michael Holm, der har droppet alle tanker om at starte restaurant op igen og i stedet vil fokusere fuldt ud på at studere i København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce