Annonce
Sport

Modenhed og mentaltræner har banet vejen til landsholdsudtagelse for stortalent

Tobias Bech er modnet som menneske over det seneste halvandet år, og derfor føler han sig klar til at være afsted med det danske U17-landshold. Arkivfoto: Morten Dueholm

16-årige Tobias Bech kan i starten af det nye år få debut for det danske U17-landshold. Bech har tidligere været udtaget, men det er først nu, han føler sig klar til at tørne ud i nationaldragten.

Viborg: Det er enhver ung fodbolddrengs drøm at blive udtaget til de danske ungdomslandshold.

Derfor er det også ganske usædvanligt, når en ung knægt takker nej til tilbuddet om at komme med, når først han er kommet igennem trænerens nåleøje.

Det var ikke desto mindre, hvad Tobias Bech gjorde, da han blev udtaget til U16-landsholdet tilbage i sensommeren 2017. Spilleren har tidligere fortalt åbent om, at han har ADHD, og at han har det bedst med at være i trygge rammer, og derfor meldte han fra, da landstræner Søren Hermansen kaldte ham ind.

Nu er situationen en anden. Tobias Bech har meldt sig klar til kamp for U17-landsholdet, og derfor skal han med til Cypern den 11. til 19. januar, hvor der blandt andet venter to kampe mod Grækenland.

Men hvad er der sket siden dengang, Tobias Bech takkede nej til landsholdet?

- Jeg er blevet halvandet år ældre, og vi har taget det i små step - Steffen (Højer, red.), landstræneren og jeg - hvor vi har talt om, hvor langt jeg var i forhold til at kunne komme med. Første forudsætning er, at jeg er god nok, men derfra skulle jeg også være mentalt klar. Og nu synes jeg, at det skulle have chancen, siger Tobias Bech.

Hvad har du konkret gjort?

- Jeg har arbejdet med en mentaltræner i perioden, og det har helt sikkert hjulpet. Men meget af det er også kommet af sig selv. Jeg er modnet, og min personlighed har også udviklet sig. Jeg er flyttet hjemmefra og går til daglig rundt med nogle voksne mennesker på 25-30 år i stedet for 16-17-årige, som jeg gjorde tidligere. Det modner mig også.

Tobias Bech understreger samtidig, at det ikke var lysten til at spille for landsholdet, der har manglet.

- Det bliver en stor oplevelse for mig at være med, og jeg håber naturligvis på at få min landsholdsdebut. Jeg ser frem til at opleve det hele, og da det er første gang, at jeg er med, vil jeg bare suge til mig. Det bliver godt at møde de andre spillere og trænerne, siger Tobias Bech.

Annonce

- Jeg er blevet halvandet år ældre, og vi har taget det i små step - Steffen (Højer, red.), landstræneren og jeg - hvor vi har talt om, hvor langt jeg var i forhold til at kunne komme med. Første forudsætning er, at jeg er god nok, men derfra skulle jeg også være mentalt klar. Og nu synes jeg, at det skulle have chancen.

Tobias Bech, 16-årig VFF-spiller, der er udtaget til U17-landsholdet.

Vigtigere end fodbold

Det er ikke kun Tobias Bech, der glæder sig til at mødes i landsholdslejren i januar. U17-landstræner Søren Hermansen skal på Cypern for første gang arbejde sammen med VFF-talentet.

- Han har en fantastisk power i sit spil, og han er begunstiget af en stor fysik i sin unge alder. Han har en dejlig optimisme i sit spil og et forrygende spark. Han er en udfordring for ethvert forsvar, lyder skudsmålet fra landstræneren.

Søren Hermansen har været med som Bechs potentielle træner hele vejen, siden han som U16-landstræner udtog Tobias Bech første gang.

- Tobias var med til en enkelt endags samling, men han meldte fra til den næste, da vi skulle være samlet i længere tid. Vi har været opmærksomme på, at der er specielle omstændigheder med Tobias, men det har vi også været i god dialog med Viborg FF og Tobias om. Til at begynde med, var det mest med klubben, men på det seneste har vi talt mere og mere med Tobias selv, siger Søren Hermansen

Hvorfor er tidspunktet det rigtige nu?

- Det vigtigste er, at Tobias trives og føler sig tilpas i det, han laver. For mig og DBU er det ikke vigtigt, om Tobias bliver landsholdsspiller i U16, -17 eller -18 regi. Vi har ventet og set frem til, at situationen var til det, og det er den nu baseret på de positive tilbagemeldinger, vi har fået fra Tobias og Viborg FF, slutter landstræneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

112

Pedel opdagede kraftig røg i låst rum på skole

Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal måske jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce