Annonce
Viborg

"Mor til en misbruger"

Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger og tager rundt i landet og holder foredrag om emnet. Nu kommer hun til Viborg. Privatfoto

Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger og tager rundt i landet og holder foredrag om emnet. Nu kommer hun til Viborg.

Viborg: Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger. Hun fortælle nu om sin søns og familiens historie. Om sorgen, smerten, uvisheden, magtesløsheden og om sine kampe med ham, sit eget fravær og rollen som medmisbruger, samt om beskyttelsen af sin anden søn og af sig selv.

Ullas søn har i mange år haft ADHD, men han blev først som 28-årig diagnosticeret med denne sygdom. Han er i dag 33 år gammel og kæmper mod sine indre dæmoner og mod systemet, sine abstinenser.... og sit fortsatte misbrug. Desuden har han fået social fobi, muligvis på grund af de mange stoffer, han har indtaget. Selv mener han også, at han lider af PTSD - post traumatisk stress syndrom - som han er ualmindelig påvirket af.

Ulla Geer Jakobsen kommer ind på, hvordan vi bør reagere ved at sige fra overfor en misbruger for at beskytte sig selv og derved støtte og hjælpe på den gode måde.

Der holdes en pause, hvor der serveres en forfriskning, herefter er der debat og mulighed for at stille spørgsmål.

Midtjysk knopskydning?

Alle kan komme i en form for misbrug eller være vidne til det, enten gennem en kollega, en nær ven/veninde eller et nært familiemedlem. Det findes i alle sociale lag. Det er derfor vigtigt, at vide noget om, hvordan vi bør reagere, mener Ulla Geer Jakobsen.

Misbrug i familien er stadig et meget stort tabu, og derfor er det vigtigt at få åbnet op, lytte til andres erfaringer og gøre brug af hinanden - eventuelt gennem en netværksgruppe

Tilbuddene om hjælp er desværre begrænsede for forældre til unge med misbrugsproblematikker. I København findes en gruppe, som hedder "Netværk for forældre til unge på afveje". Der vil efter foredraget blive orienteret om, at Viborg Afholdsforening gerne stiller sine nyrenoverede lokaler "Viborg A Center" i Toldbodgade 10 gratis til rådighed, hvis der er behov og interesse for at starte en lignende "knopskydning" op i det midtjyske.

Der kan så blive holdt et "opstartsmøde" senere, hvis der viser sig interesse for det. En fagperson fra A centret hjælper gerne med evt. opstart. Gruppen kan være et frirum uden fordømmelse med videns og erfaringsdeling for at bryde tabuet, samle familien og den unge, samt kontakt til fagfolk for rådgivning.

Foredraget finder sted mandag klokken 19 i De Frivilliges Hus, Vesterbrogade 1. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Viborg For abonnenter

Restauratør må guide gæster ind gennem bagindgang ved Nytorv, hvor skyliner er kollapset

Viborg FF

Kantspiller med mål i støvlerne og bundsolid back er udtaget til månedens hold efter flot november

Annonce