Annonce
Viborg

"Mor til en misbruger"

Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger og tager rundt i landet og holder foredrag om emnet. Nu kommer hun til Viborg. Privatfoto

Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger og tager rundt i landet og holder foredrag om emnet. Nu kommer hun til Viborg.

Annonce

Viborg: Ulla Geer Jakobsen er mor til en misbruger. Hun fortælle nu om sin søns og familiens historie. Om sorgen, smerten, uvisheden, magtesløsheden og om sine kampe med ham, sit eget fravær og rollen som medmisbruger, samt om beskyttelsen af sin anden søn og af sig selv.

Ullas søn har i mange år haft ADHD, men han blev først som 28-årig diagnosticeret med denne sygdom. Han er i dag 33 år gammel og kæmper mod sine indre dæmoner og mod systemet, sine abstinenser.... og sit fortsatte misbrug. Desuden har han fået social fobi, muligvis på grund af de mange stoffer, han har indtaget. Selv mener han også, at han lider af PTSD - post traumatisk stress syndrom - som han er ualmindelig påvirket af.

Ulla Geer Jakobsen kommer ind på, hvordan vi bør reagere ved at sige fra overfor en misbruger for at beskytte sig selv og derved støtte og hjælpe på den gode måde.

Der holdes en pause, hvor der serveres en forfriskning, herefter er der debat og mulighed for at stille spørgsmål.

Annonce

Midtjysk knopskydning?

Alle kan komme i en form for misbrug eller være vidne til det, enten gennem en kollega, en nær ven/veninde eller et nært familiemedlem. Det findes i alle sociale lag. Det er derfor vigtigt, at vide noget om, hvordan vi bør reagere, mener Ulla Geer Jakobsen.

Misbrug i familien er stadig et meget stort tabu, og derfor er det vigtigt at få åbnet op, lytte til andres erfaringer og gøre brug af hinanden - eventuelt gennem en netværksgruppe

Tilbuddene om hjælp er desværre begrænsede for forældre til unge med misbrugsproblematikker. I København findes en gruppe, som hedder "Netværk for forældre til unge på afveje". Der vil efter foredraget blive orienteret om, at Viborg Afholdsforening gerne stiller sine nyrenoverede lokaler "Viborg A Center" i Toldbodgade 10 gratis til rådighed, hvis der er behov og interesse for at starte en lignende "knopskydning" op i det midtjyske.

Der kan så blive holdt et "opstartsmøde" senere, hvis der viser sig interesse for det. En fagperson fra A centret hjælper gerne med evt. opstart. Gruppen kan være et frirum uden fordømmelse med videns og erfaringsdeling for at bryde tabuet, samle familien og den unge, samt kontakt til fagfolk for rådgivning.

Foredraget finder sted mandag klokken 19 i De Frivilliges Hus, Vesterbrogade 1. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce