Annonce
Debat

Moraliserende skolefolk med en dårlig sag

Jørgen Grimstrup

Læserbrev: En del syrere har siden 2014 fået bevilget midlertidigt ophold i Danmark grundet krigshandlinger i deres hjemland. Nu er krigshandlingerne heldigvis indstillet eller aftaget mange steder i Syrien, herunder i Damaskusområdet.

Selvfølgelig skal syrere, der har fået bevilget midlertidigt ophold, vende hjem, når krigshandlingerne stilner af. Vil de ikke det, skal de i stedet ”bevilges” ophold i et udrejsecenter, og var jeg i deres situation, ville jeg undgå det.

Mange syrere, der er flygtet fra nabolandene, som flygtninge naturligvis gør – danske modstandsfolk og jøder tog til Sverige under krigen, ikke til Namibia, Canada eller andre fjerne lande, og som flygtninge fra Venezuela gør i dag, når de flygter til Colombia – er vendt hjem i titusindvis.

Annonce


Sammenlignet hermed har syriske flygtninge i Danmark været beværtet, som var de indkvarteret på hotel betalt af de danske skatteydere.


Sammenlignet hermed har syriske flygtninge i Danmark været beværtet, som var de indkvarteret på hotel betalt af de danske skatteydere.

Alligevel regnes syriske flygtninge, der er under uddannelse i Danmark, i en kronik forleden i Berlingske blandt ”de svageste”. Unge mennesker under uddannelser i Danmark er svage!? Det er uanstændigt sagt af folk, der beskylder andre for at være uanstændige. Går man på en ungdomsuddannelse i Danmark, hører man til de stærkeste, ender i alle fald blandt dem.

Kronikørerne vender ungdomsuddannelsers formålsparagraffer om retsorden og ordentlighed mod dem, der kræver flygtningene hjem nu. Men det er friskoleformand Peter Bendix Pedersen m.fl. kronikører, der er imod retsorden og ordentlighed, for regeringen og dens støtter V, K og L, et flertal i folketinget og et klokkeklart eksempel på ”forpligtende fællesskaber”, som kronikørerne læner sig opad i kronikken, overholder da netop landets love.

Han og de andre skolefolk giver indtryk af, at resten af verden er imod den danske hjemsendelsespolitik. Jo, der skal nok være radikale politikere og aviser i udlandet, der er på linje med danske radikale politikere og aviser. Men i Danmark har vi altså folkestyre (”forpligtende fællesskaber”), dvs. lader os ikke fjernstyre af udenlandske avisredaktioner og politikerforsamlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce