Annonce
Rund om Viborg

Morgenløb og hygge som optakt til Kalkmineløbet

3200 løbere skal ud på en række forskellige ruter og distancer til Kalkmineløbet Kristi himmelfartsdag. Arkivfoto: Morten Pedersen

Viborg/Mønsted: Der er også i år arrangeret morgenløb og hygge som optakt til Kalkmineløbet, der afvikles i og omkring Mønsted og Daugbjerg kalkgruber på Kristi himmelsfartsdag på torsdag den 30. maj.

Igen i år afholder Kalkmineløbet nemlig Breakfast Run hos en af løbets hovedsponsorer weekenden inden selve Kalkmineløbet. Det foregår på søndag den 26. maj fra klokken 9.00 hos Boligselskabet Sct. Jørgen på Brovej 18 i Viborg.

Selve morgenløbet begynder klokken 9.00, men dørene åbnes klokken 8.30. Løberuten er på mellem 5 og 7 kilometer, og det koster en 20'er i startgebyr at løbe med, men de går så ubeskåret til organisationen Børnenes Ven. En fond som Minna Dua Jensen har stiftet i 2014 for at yde økonomisk støtte til børn og unge i Viborg Kommune, så flest mulige får oplevelser, glæder og sejre i fritidsfællesskabet uanset de hjemlige sociale og økonomiske forhold.

Fonden får også støtte fra overskuddet efter selve Kalkmineløbet sammen med Hospitalsklovnene.

Efter løbeturen vil det være gratis kaffe, te og rundstykker, og på dagen kan man afhente allerede bestilte startnumre og t-shirts indtil klokken 11.00. Løber du ikke med, er du selvfølgelig stadig velkommen til at hente startnummer og T-shirt, skriver man på Kalkmineløbets hjemmeside.

I alt vil omkring 3200 mennesker i løbet af den 30. maj løbe ud på de forskellige ruter omkring Mønsted og Daugbjerg kalkgruber.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce