Annonce
Viborg

Morten faldt beruset i søen og blev reddet - nu vil han finde sin redningsmand

Det var lige her, Morten Stisen faldt i Salonsøen stærkt beruset. Han blev reddet mange timer senere . Foto: Niels-Chr. Jönsson
For godt 10 år siden faldt Morten Stisen stærkt beruset i Salonsøen. Han blev reddet - men af hvem?

Viborg: Det er knap 11 år siden, at nu 45-årige Morten Stisen faldt i Salonsøen en sommeraften, hvor hans liv meget nemt kunne være endt.

Morten Stisen var nemlig stærkt beruset, og han kunne ikke komme op af søen, hvor han var faldet i, og det sidste, han husker fra selve hændelsen, er, at han hænger med den ene arm inde over rælingen på en båd og råber om hjælp.

- Jeg havde prøvet at svømme over til den anden side, hvor jeg ville være kunnet komme op, men mit våde tøj begyndte at trække mig ned, så jeg vendte om igen, fortæller Morten Stisen, som den dag i dag ikke aner, hvad der derefter skete.

Han har fået oplyst, at han blev indlagt klokken 03.30, og at hans kropstemperatur på det tidspunkt var 33 grader.

- Jeg vågnede op på sygehuset stærkt nedkølet, så nogen må jo have fået mig op fra søen, selvom jeg ikke aner hvem. Den person har reddet mit liv, og det har jeg aldrig fået sagt tak for. Det vil jeg faktisk rigtig gerne, siger Morten Stisen.

Annonce

Et ændret liv

Morten Stisen har i den grad ændret livsvaner i forhold til den tid, hvor han faldt i søen. Dengang var han både stærkt overvægtig og ofte beruset eller påvirket på anden måde.

Nu løber han dagligt rundt om søen, og han har ikke drukket alkohol i de seneste tre år.

- Jeg er rigtig glad for mit liv nu, og det er nok baggrunden for, at jeg gerne vil møde den person, der i sin tid reddede mig. Jeg mangler at sige tak, siger Morten Stisen, der ikke vil sige, at hændelsen som sådan præger hans liv.

- Det er ikke noget, jeg sådan går og tænker på ofte, men det dukker da op en gang imellem, så det ville være godt at kunne høre, hvad der egentlig skete. Hvad det end var, så ville jeg jo ikke have været her i dag, hvis ikke en eller flere havde fået mig op, så at få klarhed og få sagt tak ville betyde rigtig meget for mig, siger Morten Stisen.

Skulle Mortens redningsmand sidde derude og læse dette, kan Morten Stisen kontaktes på Stisen6@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce