Annonce
Viborg

Efter uro og kritisk rapport: Morten Thorning er færdig på The Animation Workshop efter 31 år

Morten Thorning er færdig som leder af The Animation Workshop. Foto: Morten Dueholm
VIA University College og lederen af The Animation Workshop har afbrudt samarbejdet.
Annonce

Viborg: Blot to måneder efter, at VIA University College tog Morten Thorning, leder af The Animation Workshop (TAW), til nåde efter en kritisk revisionsrapport, er samarbejdet nu afbrudt.

Morten Thorning er ikke længere leder af TAW. 31 år nåede han at være leder af stedet, der i sit fødselsår blot var et skrivebord, en telefon og en kringlet hjerne - Morten Thornings.

Det er måske det, som er forklaringen på, at VIA University College i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag skriver:

"VIA University College har indgået en fratrædelsesaftale med uddannelses- og centerleder Morten Thorning fra The Animation Workshop (TAW) i Viborg. Han fratræder TAW med virkning fra 1. november 2019. Fratrædelsesaftalen er indgået i forlængelse af, at direktionen og ledelsen af storytelling-, design- og business uddannelserne i VIA, som TAW hører under, har besluttet at omstrukturere aktiviteterne på TAW. På trods af Morten Thornings store faglige kapacitet er det herefter parternes fælles konklusion, at der ikke længere er grundlag for at fortsætte samarbejdet på en for begge parter tilfredsstillende vis."

Annonce

Kritik

Morten Thorning blev i juni suspenderet fra sin stilling.

Baggrunden var, at VIA iværksatte en grundig revision af TAWs økonomi og ikke mindst de økonomiske dispositioner ledelsen - primært i skikkelse af Morten Thorning - havde foretaget i en række år.

Konklusionen i rapporten var klar: Der var ikke sammenhæng mellem budgetter og udgifter (underskud), og Morten Thorning havde ikke dokumentation for relevansen af mange udgifter. Dertil kom, at Morten Thorning i flere tilfælde havde ansat nærtstående og købt ydelser af disse.

Det blev til en advarsel, men han fik som nævnt lov til at fortsætte.

Det er altså slut nu. To måneder efter.

Morten Thorning siger:

- Det er naturligvis beklageligt for mig, men efter 31 år i jobbet som leder af TAW ved jeg, at det er en organisation i international topklasse, som har stærke fremtidsudsigter og den portefølje af kompetencer, der skal til, for at det gode arbejde kan fortsætte. Jeg ønsker VIA og den nye ledelse alt mulig held og lykke med opgaven og glæder mig til at følge The Animation Workshops fremtidige udvikling.

Den ændrede organisering betyder, at René Foli, der er uddannelsesdekan for alle storytelling-, design- og business uddannelserne i VIA, indtræder som overordnet leder af TAW – understøttet af forskningschef Anders Bisgaard.

- Anders Bisgaard og jeg vil i den kommende tid i et nært samarbejde med den nuværende ledelsesgruppe på TAW få den mere langsigtede og mest hensigtsmæssige og fremtidssikrede organisering af TAW på plads. Der kan dermed komme yderligere justeringer i løbet af nogle måneder, når vi har fået det fornødne overblik efter Morten Thornings fratrædelse, siger René Foli i pressemeddelelsen fra VIA University College.

Dekanen understreger, at der i den kommende tid også vil blive arbejdet målrettet på at sikre et godt arbejdsklima for alle ansatte på TAW efter den seneste turbulente tid.

- Ligeledes vil vi selvsagt have øje for, at TAWs studerende, kursister og kunstnere skal have den bedste undervisning og et optimalt studie- og udviklingsmiljø, og vi vil være opmærksomme på et frugtbart samarbejde med TAWs mange eksisterende og potentielle samarbejdspartnere, siger René Foli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce