Annonce
Rundt om Viborg

Motionscykelløb bliver gennemført trods corona-restriktioner

Tjele Langsø Rundt gennemføres i år, selv om Molfoørfesten er aflyst. Billedet her fra sidste års løb. Arkivfoto:  Johnny Pedersen
Tjele Langsø Rundt bliver gennemført den 8. august i år med op til 185 deltagere.
Annonce

Ørum: Ørum Cykling har tradition for at holde motionscykelløbet Tjele Langsø Rundt i august, og det bliver også gennemført i år, selv om man i tiden med skrappe corona-restriktioner nok har været i tvivl om, hvorvidt det ville lykkes. Nu er restriktionerne lempet så meget, at cykelløbet planlægges gennemført lørdag den 8. august.

Ørum Cykling understreger på sin facebook-side, at man roligt kan tilmelde sig løbet. Skulle det utænkelige ske, så Covid-19 ikke arter sig, vil løbet blive aflyst, og alle tilmeldte vil få deres penge retur.

Tjele Langsø Rundt holdes sædvanligvis som en del af byfesten Molfoørfesten. Den er som så mange andre byfester aflyst i år, men cykelløbet bliver altså gennemført.

Det byder som sædvanligt på ruter på henholdsvis 32,5, 65 og 100 kilometer. Landskabet på ruten byder på lidt af hver. Der er lige strækninger med høj fart, små hidsige bakker, et par længere bakker gennem skoven ved Læsten og gode nedkørsler med muligheder for høj fart.

Annonce

Sikkerhed ved løbet

Ørum Cykling lægger altid stor vægt på sikkerheden, så der er flagposter på ruten og en førerbil eller motorcykel på de to længste distancer. Der er opløbsstrækning på Tjelevej, og den bliver lukket for anden trafik. Arrangørerne understreger, at cyklisterne skal overholde færdselsreglerne, og at cykelhjelm er påbudt.

Sikkerheden omkring Covid-19 er der selvfølgelig også tænkt på. Der bliver derfor ikke mulighed for bad, men for deltagerne er der adgang til toiletter og til et stort lokale med plads til 200 mennesker. Her kan man klæde om og have sine ting liggende under løbet. Også af hensyn til smitterisikoen er præmier og forplejnings-depoter droppet. Dog kan man tanke vand og bananer inden starten. Startfeltet vil også blive delt op i mindre grupper efter deltagernes forventede fart.


Landskabet på ruten byder på lidt af hver. Der er lige strækninger med høj fart, små hidsige bakker, et par længere bakker gennem skoven ved Læsten og gode nedkørsler med muligheder for høj fart.


DGI Riders er også med i løbet og kører i to forskellige fartgrupper på 65 kilometer-distancen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce