Annonce
Sport

Motor, benzin og masser af hestekræfter: Viborg Motorklub er klar til Bededagsløbet

Til Bededagsløbet kan man opleve både crosskart (på billedet) og rallycross. Foto: Bertram Christensen
Der bliver brændt både dæk og brændstof af på fredag på Løvelbanen.
Annonce

Løvel: Omkring 100 kørere, mekanikere og andet godtfolk var forleden samlet på og omkring Løvelbanen. Her arrangerede Viborg Motorklub den sidste træning før Bededagesløbet, som afvikles den 17. maj - altså Store Bededag.

Det var dog ikke kun kørerne og deres folk, som brugte dagen på at forberede sig til den 17. maj. Også hos arrangørerne skulle det sidste finpudses og gøres i stand.

- Det er mest for kørernes skyld, det er klart, men vi fandt eksempelvis ud af, at der er nogle problemer med tidtagningen, og det var jo godt, at vi fandt ud af det. Det skal vi have fundet en løsning på før på fredag, siger Kim Pedersen, som er formand for Viborg Motorklub.

Han var også selv ude på banen. Dog ikke som kører, men som en af de flagposter, som var placeret rundt omkring på banen. Herfra kunne han se både mænd, kvinder, børn og voksne kører rundt rundt på banen.

Den 9. maj blev banen, biler og grejet testet på Løvelbanen.
Annonce

Flere end sidste år

I alt var 38 kørere på banen denne torsdag aften. Det var i både rallycross, som kun er for dem over 18, og i crosskart, som kan køres af alle i alderen seks og op efter.

Det er nogen flere end normalt. Sidste år var der kun 18, som kom og trænede. Udover det var der også en del frivillige, men når det går løs på fredag, vil der være endnu flere.

- Vi bliver nok 60-70 frivillige, som kommer til at hjælpe til med alt fra at gøre banen klar til at servere øl. Der ligger et kæmpe arbejde bag den dag, men vi regner med at blive helt klar til fredag, fortæller Kim Pedersen.

Når Viborg Motorklub sender de første køretøjer ud på Løvelbanen klokken 10.15 fredag formiddag, håber formanden, at det er med omkring 1000 tilskuere. Det vil være lidt flere end sidste år, men samtidig også et tal, som Kim Pedersen tror er realistisk.

- Det er det allerførste løb i årets DM i rallycross, og der plejer at komme folk fra hele landet, og også nogle enkelte udenlandske. Det plejer altid at være hyggeligt, men meget af det kommer også til at afhænge af vejret. Alle i det her miljø ved, at Bededag hører til på Løvelbanen, siger han om løbet.

Annonce

En vigtig dag

For Viborg Motorklub er løbet meget mere end bare et almindeligt løb. For klubben er det den absolut vigtigste begivenhed i kalenderen.

- Rent økonomisk er det den her dag, som mere eller mindre får klubben til at løbe rundt. Hvis ikke vi havde Bededagsløbet, havde vi nok ikke kunne køre rundt, siger Kim Pedersen.

Derfor glæder han sig også til fredag, som han siger altid plejer at være en god dag. Derfor håber han at se så mange som muligt på Løvelbanen.

- Det plejer at være en fantastisk dag, så jeg vil da opfordre så mange som muligt til at komme på Løvelbanen, afslutter han.

Bilen her er formentligt mere klar, når det gør løs på Storebededag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce