Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Viborg på motorvejsnettet via Silkeborg

Læserbrev: Ved at lade en delstrækning af Hærvejsmotorvejen starte øst for Viborg, videre mod syd forbi Kjellerup, og så koble den på Silkeborgmotorvejen i det nordlige Silkeborg, løser man en lang række trafikale udfordringer for Viborg i én løsning. Så enkelt er dét!

Idéen blev først lanceret af Vejdirektoratet, og i 2017 kom forslaget igen - denne gang fra den radikale transportordfører Andreas Steenberg. Og det er en god idé – den blev derfor også hurtigt bakket op af den socialdemokratiske transportordfører Thomas Jensen og – lidt halvlunkent – også af fungerende transportordfører Kristian Phil Lorentzen fra Venstre.

Løsningen er derfor ét af de linjeføringsforslag, som Vejdirektoratet undersøger – og snart offentliggør. Strækningen mellem Viborg og Silkeborg kan anlægges som første delstrækning af en evt. Hærvejsmotorvej. Den kan så i givet fald siden forlænges til Hobro mod nord og kobles på mod syd ved Pårup, så man ved at følge Silkeborgmotorvejen en kort strækning på den måde fortsætte sydpå mod Kolding m.v..

De to borgmestre i Viborg og Silkeborg, Ulrik Wilbek og Steen Vindum, har tidligere ønsket en linjeføring fra Pårup forbi Thorning mod Viborg. Men dels kører der blot 6.000+ biler på den strækning ad rute 13, og dels vil det ikke løse øvrige trafikale udfordringer for Viborg.

En linjeføring, der går ind til Silkeborg, vil nemlig ikke blot aflaste rute 52 med 15.000+ biler, men også binde Viborg sammen med motorvejsnettet og skabe direkte motorvej til Aarhus. Det nedsætter med ét slag belastningen på rute 26, så en motorvej på den strækning kan spares/ændres til en 2+1 løsning.

Efter regeringsskiftet er den 114 mia. store trafikaftale fra den tidligere regering og DF taget af bordet, og den nye transportminister Benny Engelbrecht vil se på alle trafikale udfordringer igen. I den tidligere plan var Viborg-Silkeborg slet ikke tænkt ind, men med ministerens egen og støttepartiets transportordføreres opbakning – suppleret af Kristian Phil Lorentzen – er der nu flertal for strækningen mellem Viborg og Silkeborg – og god mening i at starte med den del af en evt. Hærvejsmotorvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce