Annonce
Viborg

Wilbek vil gå all in på en bedre vej til Aarhus: Motorvejen er ikke realistisk med den nuværende regering

Det bliver tilsyneladende ikke nødvendigt at sætte motorvejsskilte op ved Viborg foreløbigt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ulrik Wilbek anser det som nytteløst lige nu at lægge flere kræfter i en midtjysk motorvej, så længe den nuværende regering sidder. Udbygningen af vejen til Aarhus er Viborgs eneste realistiske håb for nuværende, siger han.

Viborg: Håbet om en midtjysk motorvej - Hærvejsmotorvejen - kan godt pakkes langt væk.

Sådan ser Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek (V) på den trafikmæssige situation.

Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen fra Silkeborg, siger til TV Midtvest, at skatterborgernes penge "skal bruges på den mest rationelle måde". Det er i hans øjne ikke en motorvej til/fra/ved Viborg.

I den borgerlige lejr taler de konservatives trafikordfører samtidig for en ekstra Vejle Fjord-bro for at undgå de belastninger, den nuværende er udsat for. En sådan udmelding er i Wilbeks øjne også en de facto aflivning af den midtjyske motorvej, idet en stor del af ideen om aflastning via en midtjysk motorvej dermed vil falde væk.

Tilbage står tilsyneladende, at Viborg fortsat i mange år vil være den største by i Danmark uden en motorvejsforbindelse i baghaven.

- Når nu de melder ud, at de ikke går ind for en midtjysk motorvej, så må jeg bare sige, at det efterhånden kun er Venstre, som ønsker den. Det må jeg forholde mig til, og derfor går vi nu all in på at lave en forbedret vej til Aarhus, siger Ulrik Wilbek (V).

Han og et par kollegaborgmestre vil nu gå til transportministeren med dette ønske, siger han.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over det med motorvejen, men der er ingen grund til at bruge flere kræfter på det, når man kan se, at der er et flertal imod.

Er du overrasket over, at det er endt sådan?

- En lille smule i forhold til de snakke, jeg har haft med socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

Hvad kan I gøre for at forbedre vejen til Aarhus?

- Vi har skrevet et længere brev til ministeren, og så må vi se, om vi eventuelt kan få foretræde, siger Ulrik Wilbek, som er relativt håbefuld:

- Det her behøver ikke at indgå i infrastrukturforliget, for så dyr en vej er det ikke, siger han og fortsætter:

- Det her kunne være det, vi måske kan få igennem uden de store sværdslag. Det ser ikke ud til, at der kommer nogen infrastrukturplan nu, og vi vil være rigtig trætte af at vente to-tre år på, hvad der så står i den, når den engang kommer.

Annonce
Ulrik Wilbek vil gå "all in" på en bedre vejforbindelse til Aarhus, siger han nu. Arkivfoto: Morten Pedersen

Livsnerve

Ifølge borgmesteren gør dødsstødet til Hærvejsmotorvejen, at ruten 26-udbygningen ikke bare har første prioritet - det er den eneste prioritet:

- Den her vej er endnu mere afgørende nu - og en livsnerve - for Viborg og Favrskov, og faktisk også for Silkeborg, som risikerer, at det hele ellers sander til. Det er vigtigt, at man nu forstår det, siger Ulrik Wilbek.

Om en udbygning af rute 26 sagde Thomas Jensen i TV Midtvest, at:

- Det, jeg ser er mest presserende for Viborg, er forbindelsen ind til Aarhus. Den er en hønsesti i dag, og det er ikke noget, der er fremmende for for eksempel lønmodtagere, når de skal frem og tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce