Annonce
Debat

Motorvejen er ikke mejslet i sten: Lad os kæmpe for en bedre løsning

Læserbrev: Viborgs borgere, virksomheder og natur kunne have fået langt bedre løsninger end den motorvej, der for nuværende kommer til at starte i Klode Mølle og slutte i Løvel. Det overser Kristian Pihl Lorentzen fuldstændigt i sit læserbrev 18. august.

Faktum er, at Viborg med det ensidige fokus på motorvejsprojektet, er gået glip af en styrkelse af kapaciteten mod Aarhus, Silkeborg og Herning. Veje som Viborgs virksomheder og borgere rent faktisk benytter og holder i kø på.

I sit læserbrev giver Pihl Lorentzen det indtryk, at motorvejen nærmest er anlagt. Men den motorvej er hverken mejslet i sten eller asfalt. Det viste Pihl Lorentzen med al tydelighed selv, da han allerede ved fremlæggelsen af trafikforliget 28. juni var klar til at skrinlægge den del af aftalen, som omhandler togtrafik i Østjylland. Hvis Venstre kan springe fra aftalen, kan andre partier vel også?

Annonce

Udvid O2, A13 og Rute 26

Intet er vedtaget, før forslaget har været igennem Folketinget. Og derfor er det ikke for sent for Viborg at vise, at vi vil en anden vej. Lad os udvide Viborgs ydre ringvej, så vi undgår køerne bag lastbiler. Lad os give pendlerne bedre adgang til og fra Aarhus. Lad os skabe plads til både privat- og erhvervstrafik på A13 mod Vejle. Dét vil for alvor få Viborg til at blomstre - stort set uden at ødelægge natur, landområder og småbyer.

Endelig har både borgmester Ulrik Wilbek og Pihl Lorentzen vist, at de sætter stort lid til de VVM-undersøgelser, som i princippet skal sikre, at der tages hensyn til natur, miljø og berørte borgere. Men for det første kan ingen VVM-undersøgelse ændre på, at mennesker må flytte fra deres hjem, og at en motorvej er et enormt indgreb i natur og dyreliv.

For det andet ved vi fra debatten om motorvejen ved Vejle og Billund, at det nytter at protestere. Her er borgergrupper efter udfærdigelsen af VVM-undersøgelser indtil videre lykkedes med at flytte motorvejen vestpå ad flere omgange. Ikke at det er nogen trøst, for de borgere, som bliver berørt af den nye placering. Men det viser os, at VVM-undersøgelser ikke er svaret alene, og at nogle politikere faktisk lytter.

Lad os vise, at der er rigtig god grund til det denne gang.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Debat For abonnenter

I morgen kan det blive dig og din virksomhed, som bliver ramt - Jeg køber nogle Thisted-øl som en protest

Debat

Debat: Børnepasning - Hvorfor minimerer regeringen familiernes frihed igen?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce