Annonce
Navne

Mr. Fjends Cup fylder rundt

Hans Peter, oftest blot kaldet "H.P.", Johansen har sammen med hustruen, Karen, dedikeret en stor del af sin tid til Sparkær IF. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Hans Peter "H.P." Johansen, der i mange år har været særdeles aktiv i sit lokalsamfund og særligt Sparkær IF, fylder på søndag 70 år.

70: H. P. Johansen har sammen med sin hustru Karen viet sit liv til Sparkær IF, hvor de to også den dag i dag er formand og it-chef samt kasserer.

I 1983 startede den populære Fjends Cup i fodbold. På søndag, den 26. januar, fylder H.P. 70 år.

Hans Peter Johansen, alias H.P., er født og opvokset i Stoholm, hvor han i børne- og ungdomsårene spillede fodbold, og som førsteårs-senior spillede på 3. divisionsholdet i Stoholm, der dog det år rykkede ned i Jyllandsserien.

Siden 1974 har bopælen været i Sparkær, men H. P. spillede en årrække stadig fodbold i Stoholm. I 1980 blev Sparkær IF hjemstedsforening både sportsligt og ledermæssigt, og foreningen har lige siden været en meget stor del af H.P.s liv og virke.

H.P. blev i ungdomsårene ansat som elev på kontoret i Kobberup-Feldingbjerg-Gammelstrup Kommune, og han blev indkaldt som soldat ved Kongens Jyske Fodregiment i Fredericia. Han kom tilbage til kommunekontoret og fulgte med over, da Fjends Kommune blev samlet i april 1970.

I alle årene var H.P. ansat i økonomiforvaltningen. Da Viborg Kommune blev samlet til januar 2007, kom nogle gode og spændende år med børn, unge og kultur samt opbygning af den nye Viborg Kommunes hjemmeside.

Annonce
Hans Peter Johansen, Sparkær, fylder på søndag 70 år. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

Fjends Cup

I 1983 startede Sparkær IF Fjends Cup i fodbold med H.P. som en af initiativtagerne.

- Det er fantastisk, at vi nu nærmer os 40-års jubilæum med Fjends Cup. Her i 2020 har vi cup nummer 38, og som altid er der otte lokale fodboldklubber med i turneringen. Gennem årene har vi oplevet sæsoner, hvor nogle klubber næsten har prioriteret Fjends Cup højere end turneringerne i JBU. Samtidig har interessen også rent tilskuermæssigt været støt stigende, når kampene spilles på Sparkær Stadion omkring den 1. august, fortæller fødselaren i Sparkær IFs klubhus, og han tilføjer:

- Fjends Cup har været et godt brand for os i Sparkær IF. Men vi brænder jo lige så meget for vores forening hele året rundt. Siden 1981 har jeg været formand i tre omgange, og er det også nu, og Karen er kasserer samt passer kantinen i klubhuset.

- Det er af afgørende betydning for et lokalsamfund som Sparkær, at vi hele tiden har gode fritidstilbud til både børn og voksne. Vi er omkring 250 aktive medlemmer, som deltager i fodbold, gymnastik, tennis og badminton. Herudover har vi skabt en tradition med tre motionsløb om året, hvor der kommer løbere langvejs fra. Det er vi da lidt stolte over, som han også med lidt ydmyghed i stemmen udtrykker det.

Hjemmesider

Når man siger Fjends Cup og har fulgt med igennem årene, har de fleste bemærket den unikke kvalitet, der udgår fra hjemmesiden, som beskriver og opdaterer dette årlige event.

Men det er ikke alene i Fjends Cup fodbolddagene, der præsenteres nyheder på siden. Her kan man med rette bruge udtrykket 24/7/365, der indikerer, at H.P. til hver en tid står til rådighed for at redigere de sidste nyheder ind.

I virkelighedens verden opdaterer han i hele fodboldåret samtlige resultater fra de otte fodboldklubber, der altså en gang om året dyster mod hinanden i netop Fjends Cup. Hertil kommer, at domænet sparkær.dk til hver en tid er opdateret med både referater og kommende begivenheder i Sparkær og omegn.

Karen og Hans Peter, der bor på adressen Kjærgårdsvej 7 i Sparkær, har fem børn og 14 børnebørn. De slapper af ved at være derhjemme med en flere tønder land stor grund og have. De har dog lige været på wellness-tur til Polen og har flere gange besøgt Malaga.

H.P. har været formand for JBU i kreds 2 og valgt til JBU's bestyrelse, hvor han især har haft sit arbejdsområde indenfor børnefodbold. I 25 år har han været i bestyrelsen for plejecentret Nordstjernen, og har i mange år været institutionens kasserer. Han har som erkendtligheder modtaget både DBUs sølvnål og DBU Jyllands æresnål i guld.

Åbent hus lørdag

Fodbold er også i dag en vigtig del, når det gælder motion for både krop og sjæl.

- Jeg spiller fodbold på Stoholms Super Master +55, som er de gamle fodboldvenner fra for knap 50 år siden. Det er en dobbelt fornøjelse både med motion til kroppen og en hyggelig tredje halvleg til sjælen, siger Hans Peter Johansen.

I anledning af 70-årsdagen er der indbudt til åbent hus i Sparkær Forsamlingshus på lørdag fra klokken 13, hvor fødselaren vil glæde sig over at se enhver, der kan afse tid til et visit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce