Annonce
Debat

Mulighed for flere cykelstier i Viborg Kommune

Signe Munk

Læserbrev: Den 16. februar offentliggjorde regeringen og støttepartierne en aftale om, hvordan puljen på 520 mio. kr. fra finansloven til fremme af cyklisme skal fordeles.

De 370 mio. kr. skal bruges på cykelstier langs statsvejene, som er udvalgt af Vejdirektoratet efter nogle kriterier. Desværre er der denne gang ikke afsat én eneste krone til cykelstier langs statsvejene i Viborg Kommune, men det betyder ikke, at behovet ikke er der.

Både Rute 16 henholdsvis ved Ørum og mellem Daugbjerg og Mønsted samt Rute 26 mellem Fiskebæk og Virksundvej mangler cykelstier. Vi vil i SF derfor gøre vores for at få dem med næste gang, der bliver afsat penge til nye cykelstier. Forhåbentlig allerede ved de kommende forhandlinger om infrastruktur i Danmark.


Desværre er der denne gang ikke afsat én eneste krone til cykelstier langs statsvejene i Viborg Kommune, men det betyder ikke, at behovet ikke er der.


I SF er vi til gengæld glade for, at der er afsat en pulje på 150 mio. kr. til benyttelse i år, som kommunerne kan søge om at få del i til forskellige cykelprojekter. Der skal være en medfinansiering på 50 procent fra kommunens side, men det giver en gylden mulighed for, at Viborg Kommune kan få tilskud til flere cykelstier til gavn for skolebørn, pendlere og cykelturister.

I SF er vi stor tilhænger af cykelstier – både i byerne og i det åbne land – og cykler i alle former, da det skåner klimaet og miljøet samtidig med, at det er sundt for den enkelte borger. Men det er også sundt for samfundsøkonomien, da en undersøgelse fra efteråret 2020 af Transportministeriet viste, at samfundet sparer 8 kroner pr. kørt kilometer på jernhesten frem for i bil og kollektiv transport – netop på grund de mange sundhedsgevinster.

Vi vil derfor arbejde hårdt for at få udbygget nettet af cykelstier – henholdsvis gennem forhandlinger på Christiansborg og i Viborg Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bedre natur kræver et langt sejt træk

Debat

Lyset for enden af tunnellen

Debat

Når corona-smitte bliver en biting

Annonce