Annonce
Sport

Mulighed for revanche mod København: VHK-topscorer er topmotiveret inden mandagens kamp

Viborg HKs topscorer Kristina Jørgensen. Hun er opsat på, at revanchere det nederlag, som de grønblusede led til København Håndbold i oktober. Foto: Johnny Pedersen
Mandagens møde mellem Viborg HK og København Håndbold er en mulighed for VHK-kvinderne for at revanchere nederlaget fra klubbernes møde i oktober. For Kristina Jørgensen er det en ekstra motivation.
Annonce

Håndbold: Til fredagens træning blev nogle af de taktiske justeringer diskuteret og finpudset inden mandagens møde med København Håndbold. Sidst de to klubber mødte hinanden løb Viborg HK ind i et femmåls-nederlag.

De dårlige minder fra København tidligere på sæsonen husker Kristina Jørgensen stadig. Hun fortæller umiddelbart efter fredagens træning, at hun vil gøre alt hvad hun kan, for at nederlaget fra oktober ikke skal gentage sig.

- Det fylder meget for mig, at vi skal have den sejr. Vi spillede ikke en god kamp på udebane, og vi ved at København har et godt hold. Så revanchen betyder noget for mig. Men samtidigt er det ikke altoverskyggende - det er altid det vigtigste at få de to point, så på den måde er den her kamp ikke speciel, siger Kristina Jørgensen.

Med en sejr over København Håndbold vil Viborg HK-kvinderne kunne fastholde en position på ligaens andenplads. Samtidigt vil de fortsat have maksimalt have to point til ligaens førsteplads. Det i sig selv gør, at VHK-motivationen allerede er helt i top:

- Jeg har en vindermentalitet der gør, at jeg altid vil levere 100 procent for, at vi vinder. Den indstilling kommer jeg med til alle kampe. Men det er klart, at de kommende fem kampe er vildt vigtige, så fightergenet er helt i top. Jeg er glad for, at vi har sat os selv i en position, hvor vi er med i de her vigtige kampe, siger Kristina Jørgensen.

Annonce

- Vi bruger det ikke til at tryne spillerne

Muligheden for at bruge revancheretorikken og minde spillerne om præstationen i deres seneste indbyrdes kamp benytter Jakob Vestergaard ikke. Ifølge ham er spillerne selvreflekterende, og det er derfor ikke en del af hans kampforberedelse.

- Sådan nogle østtyske metoder bruger vi ikke. Det stemmer ikke overens med moderne ledelsesstil. Selvfølgelig kan det give lidt ekstra motivation for spillerne selv, men vi bruger ikke revanche-temaet, som en måde at tryne spillerne på op til kampen, siger Jakob Vestergaard.


- Sådan nogle østtyske metoder bruger vi ikke. Det stemmer ikke overens med moderne ledelsesstil. Selvfølgelig kan det give lidt ekstra motivation for spillerne selv, men vi bruger ikke revanche-temaet, som en måde at tryne spillerne på op til kampen.

Jakob Vestergaard, cheftræner i VHK


I stedet har VHK-træneren brugt tiden på at analysere sidste kamp mellem holdene og København Håndbolds seneste kampe - nøjagtigt som VHK forbereder sig til alle andre kamp, fortæller han.

- Det er ikke anderledes om vi møder København, Esbjerg eller Skanderborg. Vi forbereder os på samme måde, fordi vi synes det giver en god kontinuitet, siger Jakob Vestergaard. Foto: Johnny Pedersen

- Vi kigger en del på, hvad der var godt og hvad der ikke fungerede sidst vi mødte dem. Ud fra det ser vi på, hvad vi kan udvikle og forbedre, så vi kan vinde den kommende kamp. Det gør vi uanset om vi har vundet eller tabt. Det giver en god kontinuitet og den bedste måde at være forberedt på, siger VHK-træneren.

Kampen mellem VHK og København Håndbold spilles mandag aften klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce