Annonce
Rundt om Viborg

Musical sætter fokus på halvfjerdserne

Skuespillerne finjusterer de sidste scener inden premieren. Privat foto.
Skuespillerne hos Musik- og Teaterforeningen Membranen i Aalestrup er klar med en ny festlig musical i den kommende uge. Temaet er samfundet i halvfjerdserne krydret med en masse populære danske sange.
Annonce

Aalestrup: Membranen trækker tirsdag forhænget til side på Knaberscenen, hvor en af Musik- og teaterforeningens gode venner og flittig leverandør af tekster til f.eks. den årlige revy, Ejner Noe, har skrevet et farvestrålende syngespil over de mest populære danske sange og melodier fra sidst i 60'erne og først i 70'erne.

Ejner Noe havde længe haft i tankerne at skrive noget til Membranen, og efter en vellykket cancer-operation i efteråret 2017, valgte han i foråret 2018 at tage et otte dages skrive-og tænkeophold på "Refugium Ørslev Kloster". Her blev kladden til "Hvis dit liv går helt i fisk" skrevet.

Efter få rettelser og ændringer startede prøverne på stykket hen over sommeren 2019 med en flok dygtige amatørskuespillere og musikere under ledelse af instruktør Lisa Bjørn og kapelmester Brian Svendsen.

- Det er en glæde at arbejde med sådan en række engagerede personer, fortæller instruktør Lisa Bjørn. Alle har det herligt til prøverne, og det bliver et fantastisk godt resultat, som publikum kan glæde sig til.

Ejner Noe har været flittig leverandør af tekster til Membranen. Privat foto.
Annonce

Nostalgisk rejse

Handlingen i musicalen foregår i september 1970, hvor Trille sang "Øjet" i fjernsynet, voldsomme demonstrationer mod Verdensbanken og Vietnamkrigen hærgede i København, den nylige frigivelse af billedporno skabte debat og der var ivrige diskussioner om, hvorvidt vi skulle melde os ind i Fællesmarkedet.

Stykket vil give os et folkeligt indblik i, hvordan samfundet var i en tid, hvor alt var under forandring, og alle strukturer blev bragt til debat. Derudover er det også en nostalgisk rejse tilbage i tiden, hvor gadebilledet var domineret af hotpants, fredstegn, blomster og spraglede farver, men også en tid hvor musikken fik større og større indvirkning, og var på vej ind i det psykedeliske.

Netop musikken betyder naturligvis en hel del i musicalen, som er bygget op af et ottemands stort orkester med trommer, saxofon, guitar og meget mere. Desuden er skuespillerne dygtige sangere, så derfor har man ikke tøvet med at gå i gang med Ejner Noes stykke, som indeholder en masse gode sange, som skal afleveres til publikum på flotteste vis.

På scenen møder vi figurer som den altid smilende Sussie og den fregnede Louise. De er med i hver deres ungdomsgruppering, som kæmper om styringen i en lille provinsby. Med andre ord kan man sige, at det er en 70'er-udgave af "West Side Story" eller "Saturday Night Fever".

Både øjne og ører bliver altså tilfredse, når Membranen åbner dørene for årets store musical på Knaberscenen i Aalestrup tirsdag den 19. november. Stykket vil blive opført til og med lørdag den 23. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce