Annonce
Navne

Rund fødselar: Et privilegium at mennesker klapper, hver gang jeg er på arbejde

Christian Wallmann-Høeg. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
Christian Wallmann-Høeg kom efter konservatorieuddannelsen til Prinsens Livregiments Musikkorps. Han føler sig utrolig privilegeret over, at mennesker klapper, hver gang han er på arbejde. På lørdag fylder han 60 år.

60 år: Christian Wallmann-Høeg er født i Viborg, men forældrene flyttede, da han var lille, og han blev student fra Aalborg Statsgymnasium.

Han trak frinummer som soldat, men det til trods har hele hans arbejdsliv haft sit omdrejningspunkt i det, der dengang hed Prinsens Livregiment, og nu Prinsens Musikkorps, hvor han blev ansat for 35 år siden i 1984.

Som ung kom Christian Wallmann-Høeg på musikkonservatoriet og afsluttede i København uddannelsen som klassisk musiker. Musikkorpset har et meget bredt repertoire, der naturligvis indeholder en stor del militær marchmusik. Men det indeholder også alt fra jazz, til pop og populære fædrelandssange og helt over til evergreens af Frank Sinatra og andre gyldne kunstnere.

Privilegeret arbejdsliv

- I Prinsens Musikkorps var vi de første, som flyttede med oberst Lund til Skive, hvor vi fortsat har øvelokaler. Vores primære opgave er at spille for kongehuset og i militære sammenhænge, men vi giver mange koncerter for et bredt publikum i både indland og udland. Her lokalt giver vi en række koncerter i Viborg Musiksal i samarbejde med Viborg Kommune, fortæller fødselaren i villaen på Fyrrehøjen i Viborg, som har været hjemadressen de seneste fem år.

Og han fortsætter:

- Jeg har en stærk følelse af, at jeg har haft et utrolig privilegeret arbejdsliv. Det er et dagligt privilegium at arbejde med det, jeg holder allermest af, og at der er mennesker, der klapper anerkendende, hver gang jeg er på arbejde. Musik kan røre ved alle menneskets sanser både i glæde og sorg. Ofte er det genkendelsens glæde over en kendt melodi, og andre gange betages vi af en klangbund, som føles som en lise for alle vores sanser.

Freelance

Christian Høeg blev for knap fem år siden gift med Gitte Wallmann, der kom til Viborg fra Aarhus. Deraf kommer dobbeltnavnet.

De har fire børn og et barnebarn. I flere sommerferier har de boet en måned i en lille fransk landsby i Provence, hvor de er blevet dus med lokalbefolkningen. En datter ude i orienten er besøgt flere gange.

Allersenest har de købt et idyllisk sommerhus ved Faaborg. Christian Wallmann-Høeg var en årrække valgt til bestyrelsen i Nørremarkens UGF.

For en snes år siden var han med til at starte en vinklub, som mødes jævnligt for at smage gode vine til, og en social madklub disker normalt op med kulinariske godbidder hver anden søndag.

Viborgs natur og kulturlivet i byen med Nytorv, cafeer og nye restauranter har de senere år været med til at skabe rammerne om et gedigent miljø og nogle værdier, man absolut har lyst til at være en del af.

Ud over karrieren i Prinsens Musikkorps har fødselaren gennem årene optrådt i flere forskellige sammenhænge i musikkens univers.

- Jeg har spillet rock sammen med orkestret TV2. Jeg har dirigeret kor og orkestre i forskellige sammenhænge. Når jeg til efteråret pensioneres fra orkestret, har jeg en drøm om, at det er nogle af de ting, jeg kan fortsætte med som freelance initiativtager. Eller hvem ved, måske dukker der helt nye og spændende opgaver op, som det kunne være livsbekræftende at interessere sig for, slutter fødselaren med en god forventning i stemmen.

Hans kone Gitte fyldte 60 år i søndags den 19. maj, og Christian runder det samme årti på lørdag den 25. maj. De fejrer de runde dage med en fest under private former.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce