Annonce
Rundt om Viborg

Musikefterskole-elever hitter stort på Facebook med Claus Hempler-sang

Klejtrup Musikefterskole har haft succes med den virtuelle nedluknings-sang. Privatfoto
Klejtrup Musikefterskoles elever har hjemmefra indspillet en kor-version af Claus Hemplers ”Op”, den er til nu set flere end 23.000 gange på Facebook.
Annonce

Klejtrup: ”Syng sammen, hver for sig,” blev lanceret som fredags-underholdning i den bedste tv-sendetid i forbindelse med den første corona-nedlukning i 2020. Den streng har Klejtrup Musikefterskole efterhånden slået på et par gange, hvor eleverne indspiller under hjemsendelse og sender en lydfil til skolen, og det seneste eksempel er blevet et veritabelt hit på de sociale medier.

Lige inden ugen med vinterferie er Claus Hemplers sang ”Op” i Klejtrup-elevernes korversion blevet afspillet flere end 23.000 gange, hvilket har overvældet og ikke mindst glædet musiklærer Anders Bæk Eriksen.

- Jeg faldt over nummeret på Claus Hemplers seneste album og fandt, at teksten indrammer lidt den tid, vi står i, men som også udtrykker håb, når vi kommer ud på den anden side. Eleverne skulle have sunget den sammen ved en julekoncert, men det fik de jo ikke lov til, da vi alle blev sendt hjem – igen, siger Anders Bæk Eriksen.

Det har ikke været en helt let øvelse, for Anders Bæk Eriksens kor-version indeholder otte stemmer. De 118 elever har så ud fra en tilsendt indspilning indsunget netop deres stemme og sendt den ind på en lydfil. Samtidig har de optaget sig selv med en telefon, og efterfølgende er lyd og billeder redigeret og sat sammen af lærere på efterskolen.

Eleverne indrammer en stor billedflade, hvor en kvinde går op i et gammelt tårn. På skift fremhæves nogle af eleverne, mens de synger. Det er lykkedes helt fantastisk at samle de 118 lydfiler til en helhed, så det er absolut et klik og lyt værd, hvis man tuner ind på Facebook eller Youtube.

- Vi kan vist kun være tilfredse med resultatet, men personligt glæder jeg mig helt vildt til at høre ”Op” igen, når vi alle er samlet, siger Anders Bæk Eriksen.


Vi kan vist kun være tilfredse med resultatet, men personligt glæder jeg mig helt vildt til at høre ”Op” igen, når vi alle er samlet.

Anders Bæk Eriksen, musiklærer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce