Annonce
Rundt om Viborg

Musikerkollektiv er klar med ny plade

Musikerkollektivet Keminova Cowboys er klar med deres anden udgivelse, der har fået titlen "Cirkus Danmark". Her ses coveret. Pressefoto
Musikerkollektivet Keminova Cowboys, der blandt andet tæller Rasmus Johansen alias Telestjernen fra Fly i Fjends, er klar med udgivelse nummer to.

Fly: Musikerkollektivet Keminova Cowboys, der blandt medlemmerne tæller Rasmus Johansen alias solisten Telestjernen fra landsbyen Fly i Fjends, udgiver den 3. april deres andet album.

Pladen har titlen "Cirkus Danmark", og den er indspillet på Cirkusfabrikken i hjertet af Salling, fortæller kollektivet i en pressemeddelelse. Kollektivet består ud over lokale Rasmus Johansen fra Fly af Michelle Birkballe, Sonja Hald, Hverdagens Helte og Ulvetimen. Også Mikkel Rørbæk på lapsteel og slideguitar, Katherina Dahl på sang og harmonika, Jens Munch på tangenter og Kasper "Lefty" Vegeberg på surfguitar medvirker på udgivelsen.

Den første plade fra kollektivet "Prinsessen af Jylland" fra 2017 blev indspillet hos Rasmus Johansen på Flyfabrikken - den gamle skole i Fly. Musikken er - i manglen af bedre rubriceringer - countryinspireret rockabillyblues med et baggrundssus fra de store vidder, og som dengang er de danske tekster i fokus - denne gang med sigte på det cirkus hverdagen udgør: I medierne, i parforholdet, på festivalen, ved Karup Å, på arbejdspladsen, i Hamborg, i Dagli´Brugsen, ved bustoppestedet og i revolutionen.

Også fællesskabet er et gennemgående tema. Det var det, da de mødtes i 2017 for at skrive musikken sammen og dermed komme ud af den kreative ensomhedsboble som musikere ellers ofte befinder sig i. Og det er fællesskabet også nu. Keminova Cowboys er nemlig mere end musik - det er et fællesskab. Ikke i en Facebook-gruppe, men et rigtig fællesskab, som der er i den grad er behov for, påpeger kollektivet. Det handler om at rykke sammen i fællesskaber udover i den - måske sammenlagte - skole, i idrætsforeningen og hos købmanden, påpeger gruppen.

"Cirkus Danmark" udkommer på vinyl og cd den 3. april. Den første single "Revolution" kom ud den 6. marts, og endnu en single følger den 20. marts, hvor sangene også kan findes på diverse online tjenester. Keminova Cowboys kan i øvrigt opleves live ved en eksklusiv releasekoncert på Cirkusfabrikken, hvor pladen blev indspillet, den 9. april.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Gaveboden er åben: Foreninger kan nu få tilskud fra genstartspuljen

Annonce