Annonce
Rundt om Viborg

Musikerkollektiv er klar med ny plade

Musikerkollektivet Keminova Cowboys er klar med deres anden udgivelse, der har fået titlen "Cirkus Danmark". Her ses coveret. Pressefoto
Musikerkollektivet Keminova Cowboys, der blandt andet tæller Rasmus Johansen alias Telestjernen fra Fly i Fjends, er klar med udgivelse nummer to.

Fly: Musikerkollektivet Keminova Cowboys, der blandt medlemmerne tæller Rasmus Johansen alias solisten Telestjernen fra landsbyen Fly i Fjends, udgiver den 3. april deres andet album.

Pladen har titlen "Cirkus Danmark", og den er indspillet på Cirkusfabrikken i hjertet af Salling, fortæller kollektivet i en pressemeddelelse. Kollektivet består ud over lokale Rasmus Johansen fra Fly af Michelle Birkballe, Sonja Hald, Hverdagens Helte og Ulvetimen. Også Mikkel Rørbæk på lapsteel og slideguitar, Katherina Dahl på sang og harmonika, Jens Munch på tangenter og Kasper "Lefty" Vegeberg på surfguitar medvirker på udgivelsen.

Den første plade fra kollektivet "Prinsessen af Jylland" fra 2017 blev indspillet hos Rasmus Johansen på Flyfabrikken - den gamle skole i Fly. Musikken er - i manglen af bedre rubriceringer - countryinspireret rockabillyblues med et baggrundssus fra de store vidder, og som dengang er de danske tekster i fokus - denne gang med sigte på det cirkus hverdagen udgør: I medierne, i parforholdet, på festivalen, ved Karup Å, på arbejdspladsen, i Hamborg, i Dagli´Brugsen, ved bustoppestedet og i revolutionen.

Også fællesskabet er et gennemgående tema. Det var det, da de mødtes i 2017 for at skrive musikken sammen og dermed komme ud af den kreative ensomhedsboble som musikere ellers ofte befinder sig i. Og det er fællesskabet også nu. Keminova Cowboys er nemlig mere end musik - det er et fællesskab. Ikke i en Facebook-gruppe, men et rigtig fællesskab, som der er i den grad er behov for, påpeger kollektivet. Det handler om at rykke sammen i fællesskaber udover i den - måske sammenlagte - skole, i idrætsforeningen og hos købmanden, påpeger gruppen.

"Cirkus Danmark" udkommer på vinyl og cd den 3. april. Den første single "Revolution" kom ud den 6. marts, og endnu en single følger den 20. marts, hvor sangene også kan findes på diverse online tjenester. Keminova Cowboys kan i øvrigt opleves live ved en eksklusiv releasekoncert på Cirkusfabrikken, hvor pladen blev indspillet, den 9. april.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokalplan baner vejen for nye boliger: Klar til endelig vedtagelse af stort byudviklingsprojekt

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce