Annonce
Bjerringbro

Musikviften breder sig fra jazz til syrerock

Kim Menzer og Carsten Vogel er som altid i front for Burnin Red Ivanhoe. PR-foto
Det er ikke pop, der fylder i Musikviftens nye program. Men viften er bred - og kan man lide glad, god og velspillet musik, skulle man være sikker på at finde et hit, lover foreningen.

Bjerringbro: Musikviften vil både please og udfordre publikum med sit program for den kommende sæson. Publikum kan se frem til ret så forskellige koncerter i Viften i Gudenåhuset.

- Bestyrelsen i foreningen har rigtig god kontakt til bookingbureauer og direkte til mange bands. Vi har således i forhold til spillestedets og foreningens størrelse fået sammensat et meget flot program, som man skal til de største byer i Danmark for at finde magen til. Der er ikke meget af den mest populære musik på programmet, men alligevel er jeg sikker på, at de fleste kan finde et par koncerter, som falder i deres smag. Og heldigvis er der også mange, der kan lide at gå på opdagelse i glad, godt og velspillet musik, og de kan tage hele striben, foreslår Musikviftens formand, Flemming Petersen, i en pressemeddelelse.

Ulf Wakenius er en af verdens bedste og mest efterspurgte jazzguitarister. PR-foto

Europæiske jazzsøstre

Musikviften lægger ud fredag 27. september med Harald Haugaard & Helene Blum Band. En sekstet med nogle af landets mest travle musikere. Harald Haugaard er en af landets bedste violinister, og Helene Blum bjergtager tilhørere med sin fine stemme.

Siden følger blandt andre Danmarks største jazzsangerinde, Cæcilie Norby, der 25. oktober, kommer på besøg med "European Sisters in Jazz". Norby har samlet en række stjerner fra den europæiske jazz-elite, som alle har markeret sig som toneangivende på hver deres instrument.

Topjazz slutter af

I slutningen af november er det Burnin Red Ivanhoe, der står på scenen i Viften. Bandet har i mere end 50 år været et begreb i dansk musik. I begyndelsen hed det syrerock, i dag er det en del af kulturarven.

Musikviftens program sluttes af med besøg af en af verdens bedste jazzguitarister. I sin fornemme karriere har Ulf Wakenius været førstevalg for Oscar Peterson, NHØP, Svend Asmussen, Putte Wickman og mange andre, og til foråret kan man opleve ham spille skandinavisk jazz i Viften med pianist Jan Lundgren, bassist Hans Backenroth og trommeslager Kristian Leth.

Man kan allerede nu købe billetter via foreningens hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce