Annonce
Bjerringbro

Musikviften starter med bluesaften

Alberte Winding kommer til Bjerringbro 30. oktober. Arkivfoto:  Peter Leth-Larsen
Alberte Winding og Dreamers Circus optræder i Bjerringbro
Annonce

Bjerringbro: Musikviften i Bjerringbro er klar med programmet for 2020-21, og som altid er der tale om stærke navne og et godt mix af rytmiske genrer, som områdets musikglade publikum kan glæde sig til ved koncerterne i Viften i Gudenåhuset.

- Sulten efter god livemusik må være ekstra stor efter at størstedelen af forårets og sommerens koncerter og festivaler i Danmark måtte aflyses på grund af Covid-19, siger Lars Enevoldsen fra foreningen.


Sulten efter god livemusik må være ekstra stor efter at størstedelen af forårets og sommerens koncerter og festivaler i Danmark måtte aflyses på grund af Covid-19.

Lars Enevoldsen, Musikviften


Sæsonen starter 3. oktober med et brag af en bluesaften, eller måske rettere en bluesfestival, idet det er The Blues Train Festival, som med Tim Lother & Jesper Theis, Big Joe Louis & His Blues Kings samt Samantha Antoinette Smith Band spiller i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Den folkekære Alberte Winding kommer til byen med band 30. oktober. I mere end 35 år har hun med sine sange rørt både børn og voksne. Efter  udgivelsen af bogen "Kastevind" forrige år - med erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken og live på scenen med både nye og gamle sange fra hendes repertoire.

Annonce

To gange trio

Efterårsprogrammet slutter 27. november med den danske instrumentaltrio Ibrahim Electric, som de senere år har markeret sig som et af de mest originale og populære nye orkestre på den europæiske musikscene. Trioen har spillet succesfulde koncerter på klubber og festivaler i cirka 25 forskellige lande på fire forskellige kontinenter . Med i trioen er guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og hammon-organist Jeppe Tuxen.

Den første koncert i  2021 er 5. februar med folk-trioen Dreamers Circus. Nikolaj Busk, Rune Tonsgard Sørensen og Ale Carr spiller både rørende fortolkninger af traditionel nordisk folkemusik og egne originale kompositioner.

Annonce

Udenlandske musikere

Ved sæsonens to sidste koncerter hyldes store udenlandske musikere. Der er musik af Stevie Wonder på programmet, når Benjamin Koppel Jazz Galla er i byen 19. marts,  Med saxofonist og kapelmester Benjamin Koppel i spidsen fortolker Erann DD, Kaya Brüel, Marie Carmen Koppel og Patrick Dorgan en del af Stevie Wonders store ballader og power soulhits i nye jazzede arrangementer.

Sæsonens sidste arrangement er 16. april, hvor foreningen fejrer Bob Dylan. Han fylder 80 år næste år, og det er Dissing & Las Band, der fortolker den store sangskriver og troubadour.

Foruden MusikViftens eget koncertprogram arbejder musikforeningen sammen med Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter om en større koncert i juni 2021 nemlig en dobbeltkoncert med Moonjam og Marie Frank, som i foråret blev udskudt på grund af covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce