Annonce
Alarm 112

Mystisk mand fulgte efter skrækslagne børn, der legede i sneen: 'De var meget bange'

Politiet sendte torsdag aften en patrulje til Møldrup for at lede efter den mystiske mand i den beskidte bil - men uden held. Foto: Eskil Lyngsøe.
En fremmed mand i en beskidt bil fulgte torsdag efter tre børn, der havde været ude at lege i sneen. Dagen før havde en person truet en 12-årig pige med kidnapning, hvis hun ikke sendte ham undertøjsbilleder.
Annonce

Møldrup: Siden torsdag eftermiddag har en mor fra Møldrup holdt sine to børn inden døre.

- De tør ingenting, de tør ikke gå ud. Det er meget rystede over det, og de bryder sig ikke om at bevæge sig ret meget væk fra os forældre, siger moren, Mette Lerche, om sine to børn, en 12-årig pige og en 10-årig dreng.

Torsdag ved 16-tiden var de to søskende sammen med en af drengens jævnaldrende kammerater taget over til området ved stadion i Møldrup for at lege i sneen.

På et tidspunkt bemærkede de tre børn, at der på parkeringspladsen holdt en tændt bil, og at der i den sad en mand og kiggede på sin telefon.

- Bilen holdt der i en halv times tid, mens de legede i sneen. De syntes, at han kiggede lidt mærkeligt på dem, og det gjorde dem ret utrygge, og derfor valgte de at gå derfra, siger Mette Lerche.

Så snart børnene begyndte at gå, begyndte bilen også at køre.

Annonce

Bange børn

Mens de tre børn gik forbi hallen, kørte bilen langsomt efter dem.

For at komme væk fra vejen, rendte de skræmte børn ind på gangstien langs Skolegade, og først så det ud til, at manden kørte sin vej, men pludselig holdt han i bilen for enden af stien og lyste ind på dem.

Børnene løb ind på en anden sti, og manden fulgte efter. På et tidspunkt så de ham tilbage ved hallen stå ud af bilen.

Det endte med, at de løb ind i et indhak på Havrevænget, hvor de endelig hev en telefon frem og ringede til Mette Lerche.

- De var meget bange. Min søns kammerat fortalte, at en bil havde fulgt efter dem, og så fik jeg datteren, der fortalte, hvordan bilen så ud, og spurgte, om vi ikke ville komme hurtigst muligt, siger hun.

Moren var hos børnene inden for et øjeblik.

- Jeg tænkte, at jeg bare skulle om og have fat i dem. Jeg skulle bare have de børn væk derfra, siger Mette Lerche, som ikke selv nåede at se bilen på vejen hen til de tre børn.

Annonce

Truet med kidnapning

Siden har Mette Lerche talt med to personer, som så bilen holde på parkeringspladsen ved hallen. Både de og børnene fortalte, at bilen lignede en Berlingo, og at den var meget beskidt.

I bilens bagrude sad en solskærm med et børnemotiv, og bagruden så ud til at være i stykker nede i det venstre hjørne. Den mystiske mand beskrives som en høj og tynd yngre mand. Han er lys i huden, har mørkt hår og bar sort tøj og sort mundbind.

Mette Lerche og familien har aldrig tidligere oplevet noget lignende, og hun har heller ikke hørt om andre, som har været udsat for en mystisk mand, der forfølger børn i en beskidt bil.

Så sent som i onsdags - dagen før episoden med den mystiske mand - modtog Mette Lerches 12-årige datter nogle beskeder på Snapchat fra en person, der kaldte sig Kristoffer Poulsen.

I den første besked skrev vedkommende, at pigen skulle sende billeder af sig selv i undertøj. Hvis hun ikke gjorde det, ville hun blive kidnappet, skrev manden, som tilføjede, at han vidste, at hun boede i Møldrup. I den anden besked skrev han, at hun ville komme til at fortryde det, hvis hun ikke sendte et billede.

Pigens mor understreger over for folkebladet, at det ikke er sikkert, at der er en sammenhæng mellem de to episoder onsdag og torsdag, men hun synes, at sammenfaldet er påfaldende.

Folkebladet har fredag været i kontakt med lokalpolitiet i Viborg, som bekræfter at have modtaget anmeldelser om begge sager.

Politiet var torsdag aften i Møldrup for at lede efter den beskidte bil - dog uden held. Inden længe vil politiet afhøre Mette Lerche og hendes datter for at komme videre med sagen.


De tør ingenting, de tør ikke gå ud. Det er meget rystede over det, og de bryder sig ikke om at bevæge sig ret meget væk fra os forældre

Mette Lerche


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport For abonnenter

Endelig fik hun chancen - svensk reservemålvogter fik en sjælden succesoplevelse

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce