Annonce
Viborg

Myter om hypnose: Er de sande eller falske?

Hypnoterapeuten Heidi Birch vil rigtig gerne have aflivet nogle af de mange myter, folk forbinder med hypnose. Foto: Morten Pedersen

Ifølge hypnoterapeuten Heidi Birch fra Viborg Hypnoterapi er der stadig mange, der tror på falske myter omkring hypnose. Her kan du læse hendes svar på, hvorvidt disse otte myter er sande eller falske.

Hypnose virker kun som placebo

Falsk. Det virker bedst, hvis man tror på det, men vi har rigtig mange gange set, at det også virker for folk, der ikke tror på det. Rigtig mange evidensbaserede studier beviser effekten af hypnose.

Du mister kontrollen over dig selv under hypnose

Falsk. Nej, aldrig. Man kommer aldrig så langt væk, at man mister kontrollen over sig selv, for der har hjernen så stor andel i vores gøren, at den aldrig vil tillade, at vi mister kontrollen.

Man skal tro på det, før hypnose virker

Falsk. Det er bedst at tro på det, men man behøver ikke være overbevist. Jeg har set positive virkninger hos folk, der ikke vidste, hvorvidt de troede på det.

Hypnose kan være skadelige for letpåvirkelige

Sandt. Hvis man har en psykiatrisk diagnose, kan hypnose faktisk være skadeligt. Det er derfor, det er så vigtigt, at det er mennesker med enten en sundhedsfaglig baggrund eller med en længerevarig uddannelse, der bringer folk i hypnose.

Virkningen af hypnose er kortvarig

Falsk. Det kan sagtens være langtidsholdbart, men det kan kræve, at man går hos en hypnoterapeut eller en psyko-hypnoterapeut med en længere uddannelse. Vi skal ned og have fat i årsagen til problemet, for ellers bliver det symptombehandling.

Man kan hypnotiseres mod sin vilje

Falsk. Nej, det kan man ikke. Man skal være med på det, for hvis man kæmper imod, så kan det ikke lade sig gøre.

Man kan hypnotiseres til at slå ihjel

Sandt. Der er et enkelt tilfælde fra USA. Umiddelbart ville jeg sige nej, det kan man simpelthen ikke, men på en eller anden måde har man i det amerikanske tilfælde gjort hjernen tryg ved, at det er okay at slå ihjel.

Der er ikke forskel på scenehypnose og hypnosebehandling

Falsk. Der er kæmpe forskel. Til scenehypnose bruger man de højt-hypnotisérbare, som kun er en lille del af befolkningen, mens alle typer mennesker kommer til hypnoterapeuter, fordi de gerne vil have behandling for angst, fobier, stress og meget andet. Til scenehypnose er det underholdning, til hypnosebehandling er det terapi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vestbadet åbner i pinsen

Annonce