Annonce
Viborg

Når alt andet bliver lige meget: En tak til fantastisk sundhedspersonale

Ulrik Wilbek er taknemmelig over det sundhedspersonale, han har mødt i ugens løb. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Borgmester Ulrik Wilbek er lykkelig for den hjælp, hans hustru Susanne og hele familien fik, da Susanne i denne uge blev hasteopereret i hjernen.
Annonce

Viborg: Borgmester Ulrik Wilbek fortæller normalt ikke meget om sit privatliv, men han har valgt at gøre en undtagelse, efter at hans hustru Susanne Munk Wilbek i denne uge gennemgik en operation i hjernen.

På sin offentlige Facebook-side fortæller Viborg-borgmesteren om nogle meget kaotiske timer og døgn - men også om et glimrende sundhedspersonale, der tog hånd om både Susanne Munk Wilbek og ham selv og om alle de bekymringer, han som pårørende kunne sidde med.

Formålet med hans opslag er at "takke de fantastiske mennesker, jeg kom i kontakt med i et dramatisk døgn for hele vores lille familie".

Wilbek fortæller, at det var i tirsdags ved 8.30-tiden om morgenen, at hans kone blev ramt af en stor blødning i hovedet. Hun nåede selv at kontakte ham og et par naboer. Allerede da de fandt hende, var hun på vej over i bevidstløshed.

- Min genbo havde ringet 112, og ambulance og lægeambulance nåede frem efter fem min. To læger og to reddere supplerede hinanden på sublim vis, og lægerne fandt hurtigt ud af, at destinationen var Skejby, skriver Wilbek.

- På vejen til Skejby - med fuld udrykning i meget tåget vejr - var min kone så medtaget, at vi måtte stoppe op i Hammershøj, hvor hun blev lagt i kunstig coma. Igen fungerede det hele mega professionelt.

- Men de 10 minutters venten i Hammershøj var også tidspunktet, hvor tankerne kørte inde i hovedet: “Hvor er alt andet dog lige meget, hvis bare Susanne bliver rask.”


Hvor er alt andet dog lige meget, hvis bare Susanne bliver rask.


Også på Skejby Sygehus, hvor Susanne Munk Wilbek blev scannet, mødte man kompetente og kærlige ansatte, herunder hjernekirurgen Mahmoud.

- Aldrig har jeg fået så kort og præcis forklaring. Alle de spørgsmål og alle de ængstelige tanker, jeg sad med i hovedet, fik han besvaret, uden at jeg overhovedet fik sagt noget. Diagnosen: en bristet godartet tumor, der havde givet en stor blødning uden på hjernen. Tilladelse til operation. Risici ved operation - og endelig: Kunne Susanne blive den samme igen på den anden side af operationen - det kunne hun. Her var det svært ikke at blive bevæget, skriver Ulrik Wilbek.

Han oplyser, at operationen gik perfekt, og at han oplevede et fantastisk informationsniveau fra både læger og sygeplejersker, som også konstant og ihærdigt fulgte op.

Susanne Munk Wilbek vågnede onsdag morgen klokken 6.23 og kunne kommunikere.

- Min familie og jeg er alle jer, der eksekverede, evigt taknemmelige, lyder det fra Ulrik Wilbek.

- Susanne reddede sit liv ved at ane, hvad der var på vej. Alle I andre holdt hende i live og sørgede for, at hun kom igennem forhåbentlig helt uden mén.

Susanne Munk Wilbek er i bedring og flyttes forhåbentlig til hospitalet i Viborg i næste uge, oplyser Ulrik Wilbek, som er overvældet over alle de hilsner og beskeder, han og familien har fået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce