Annonce
Sport

Når drømmene går i opfyldelse: Rikke rider sit første internationale stævne i Boxen

Rikke Søby har siden barndommen haft mange heste, og hun har flere steder ernæret sig som ridelærer. Foto: Morten Pedersen
I en alder af 38 år rider Rikke Søby sit første internationale stævne i dressur. Den Kølsen-baserede rytter kommer oprindeligt fra Herning, og hun forventer en stor oplevelse, når hun sammen med sin hest Ace indtager Boxen.

Løgstrup: Interessen for heste har været der lige så længe, hun kan huske. Børneværelset i parcelhuset i Snejbjerg var præget af My Little Pony og hestebamser i alverdens afskygninger. Den lille pige drømte om at sætte sig på en hesteryg. Da hun var syv år gammel gav forældrene efter og lod hende ride på en vaskeægte pony. Her 31 år senere går endnu en drøm i opfyldelse. For i weekenden skal Rikke Søby ride sit allerførste internationale stævne i dressur.

- Jeg er helt vildt spændt. Det kilder i maven. Jeg kan allerede mærke det nu, når vi snakker om det, siger en forventningsfuld Rikke Søby med et stort smil.

Og det er ikke helt tilfældigt, at Rikke Søby har udset sig weekendens stævne som ramme for sin internationale debut. Stævnet er for amatører, men rides i forbindelse med de professionelles world cup i Boxen i Herning. Og de herningensiske rødder fornægter sig ej. Rikke Søby skal ride på sin hjemmebane.

- Jeg har i mange år siddet til hingstekåring i Herning og tænkt 'det vil jeg også', og nu sker det altså. Jeg kommer jo derfra, så det er virkelig stort, at det er der, at jeg skal ride et internationalt stævne for første gang, siger Rikke Søby som i mange år har redet landsstævner, hvor hun konkurrerer mod nogen af Danmarks bedste dressurryttere.

- Alle på det her niveau drømmer om at ride sådan et stævne. Det er en kæmpe drøm, det er virkelig vildt.

Annonce
Ace, som hesten hedder, har været i Rikkes hænder, siden han var seks måneder gammel. Han er nu fyldt 11 år.

Min hest er mit barn

Rikke Søby har flere heste, men det er en helt speciel én af slagsen, som skal følge hende ind i den enorme arena. Navnet er Ace, og han er 11 år gammel. Som helt ung var han kommet i overskud, og sælger havde svært ved at komme af ham.

Sammen med sin far og daværende kæreste slog Rikke Søby til og købte den dengang seks måneder gamle pony. Mange år er nu gået, og båndet mellem rytter og hest skal bestemt ikke undervurderes.

- Han er mit lille barn, og jeg er meget stolt over, hvor langt han er kommet. Det med, at han er min hest, og at jeg har redet ham til og lært ham alt, hvad han kan, det er helt specielt, siger Rikke Søby, der bruger - næsten - al sin fritid på de firbenede.

- Jeg står op om morgenen, kører her til Løgstrup og lukker ham ud på fold klokken 5.45. Når jeg kommer hjem fra job klokken 16, kører jeg direkte herud igen og er så hjemme igen ved syv-tiden. Og dér hopper jeg så videre til motionscentret. Så det er hest, arbejde, hest, træning og så i seng, lyder det grinende fra rytteren, som trods det enorme tidsforbrug nyder stor opbakning i den nærmeste omgangskreds.

- De synes, at det er fedt. Min kæreste støtter mig fuldt ud, og min far er pavestolt. Han har jo været med siden, jeg var helt lille, hvor han kørte mig rundt til alle stævnerne. Og så har min kæreste altid haft interesse for heste, så han ved en masse om det. Vi mødte faktisk hinanden for 10 år siden ude i Løgstrup Rideklub, siger Rikke Søby, som i weekenden bakkes op af hele familien.

Fremtidsdrømme

Den internationale debut giver blod på tanden. Rikke Søby vil ikke bare være med. Hun vil levere et resultat, og drømmene rækker fortsat udover det. En dag vil hun ride DM - et niveau hun endnu ikke har prøvet sig af på.

- Jeg vil rigtig gerne ride DM som seniorrytter. Det bliver svært, men jeg håber virkelig, at det lykkes. Jeg har også en træner, som tror på mig, men der er jo mange ting, der spiller ind, siger Rikke Søby, som - på trods af flere sponsorater - selv må spare penge op over længere tid for at kunne deltage i de store stævner.

- Jeg har ikke en far, der bare kan give mig pengene, som man ser det flere steder. Jeg skal virkelig kæmpe for det. Det er dem med penge, man hører om. Ser man på dressur-landsholdet, så er det jo Lego- og Ecco-navne og Prinsesse Nathalie, som er landstræner, siger Rikke Søby, som bruger det aspekt af ridesporten som en ekstra motivationsfaktor.

- De har nogle andre muligheder end sådan en som mig. Det er bare sådan, det er. Det gør mig bare ekstra stolt over, at jeg kan lykkes med det her, og at jeg kan være med på et højt plan.

Stævnet løber af stablen fra fredag til søndag og har deltagelse af i alt 24 ryttere.

- Jeg skal nyde hvert et øjeblik. Det er ikke sikkert, at jeg får lov til at prøve det her igen. Jeg håber det selvfølgelig, men man kan aldrig vide.

Rikke Søby tror på, at Ace kan gøre en god figur til weekendens stævne.
Rikke Søby og Ace i pænt trav.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce