Annonce
Kultur

Når julekasserne skal pakkes

Jytte og Hardy Reiche er klar til at pakke julehjælpen til familier i Bjerringbro-området. Foto: Hanne Bliksted
Folk fra Røde Kors Bjerringbro pakker de varer, som Lions Bjerringbro samlede ind ved butikkerne.
Annonce

Bjerringbro: Når familier i Bjerringbro og omegn modtager en julepakke fra Røde Kors Bjerringbro, så er det blandt andet Jytte og Hardy Reiche, som har pakket dem.

Den lokale julehjælp er et samarbejde mellem Lions Bjerringbro og Røde Kors Bjerringbro, hvor Lions-folkene lørdag 30. november samlede kolonialvarer ind foran de lokale dagligvarebutikker. Ialt 15 indkøbsvogne fyldt med julemad blev det til.

Nu er det så folk fra Røde Kors, som her midt i december pakker alle de gode sager. Jytte og Hardy Reiche har på forhånd sorteret varerne, så kaffe og te er i en vogn, halvanden vogn er fyldt med julesmåkager, halvanden vogn er fyldt med slik og to vogne er fyldt med sodavand.

- Det første år stod varerne blandet sammen i alle vognene. Men det var for besværligt, så sidste år sorterede vi det først, og det har vi også gjort i år, fortæller Jytte Reiche, da hun og hendes mand er klar til at putte kaffe, rødkål og alle de andre julemadvarer i flyttekasser.

- Det første år stod varerne blandet sammen i alle vognene. Men det var for besværligt, så sidste år sorterede vi det først, og det har vi også gjort i år.

Jytte Reiche, Røde Kors

Annonce

Juleservietter

- Vi starter med sodavand, og så tager vi én vare af gangen. Og hvis der noget til overs, når alle kasser har fået en ting af hver, så går vi en runde mere og fordeler varerne, siger Hardy Reiche da han kigger ud over de fyldte indkøbsvogne.

- Der er også fine juleservietter, og når det nu er jul, så er det mere hyggeligt end at bruge køkkenrulle. Jo det er et stort arbejde at pakke kasserne, men vi gør det så længe vi kan, fordi så går tiden så godt, siger Jytte Reiche.

Hun er 73 år og også leder af den lokale Røde Kors nørkleklub. Både hun og hendes mand sidder i bestyrelsen for Røde Kors, hjælper med aktiviteter på plejehjemmet Skovvænget. Desuden passer de også Røde Kors' hus Borgen, hvor der i ugens løb er flere aktiviteter.

- Ja jeg er "borg-mester", siger den 75-årige aktive pensionist med et smil før det store pakkearbejde starter.

Annonce

ingen julemærker mere

Formanden for Røde Kors Bjerringbro Nuka Kristian Larsen hjælper også med at pakke, og det er ham som sammen med yngre medlemmer af lokalforeningen kører pakkerne ud til folk.

Jytte og Hardy Reiche holder julen som de plejer, deres søn og datter kommer med deres familier inklusive tre børnebørn. Men lige nu gælder det pakning af kasserne, så andre også kan få en god jul.

Madindsamlingen afløste for tre år siden en anden Lions-aktivitet, nemlig salg af julemærker med et motiv tegnet af en lokal kunstner. Men da der ikke er salg i den slags, skiftede man til madindsamlingen, og i følge Tommy Langhave er Lions Bjerringbro også klar med den aktivitet i 2020.

Hardy Reiche starter med at lægge sodavand i alle kasserne med julemad. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce