Annonce
Viborg

Når man vil noget

Hvor findes der mange mennesker, som brænder for et eller andet. 56-årige Steffan Skov er én af dem. Foto: Morten Pedersen.
Journalister er måske utroværdige. Det er et træls rygte at have på sig. Heldigvis opvejer mange andre ting det daglige arbejde. Specielt glæden ved at møde mennesker, der vil noget.

Viborg: Med jævne mellemrum finder jeg i min kalender en overskrift over lørdag og søndag, hvor jeg har skrevet "weekendvagt".

Så ved familien, at jeg nok ikke er så meget hjemme, og jeg selv ved, at jeg skal tilbringe en del timer sammen med en god fotograf-kollega på landevejene i og omkring Viborg.

Indrømmet. Det er naturligvis ikke alle opgaver, som er lige spændende, og nogle gange kan det godt være lidt af en udfordring at skrive noget fornuftigt, og det er næppe heller hver gang, det lykkes...

Ser vi bort fra de få mindre spændende opgaver og de kiksede artikler, så holder jeg af at have weekendvagt, for én ting gælder for alle opgaver: Man møder dedikerede mennesker, der er optaget af lige præcis én ting. Det kan i uprioriteret rækkefølge være: svampetur, løbetur, undulater, hunde, katte, kaniner, bagning, petanque, lerdueskydning, traktortræk, and you name it!

Altid er man velkommen, og alle har inderlig lyst til at fortælle om lige netop deres interesse.

Jeg undres ofte, det erkender jeg, over, hvordan i hede hule h........, man lige præcist kan synes, at DET er sjovt og givende, men jeg beundrer dybt deres engagement.

Det er heldigvis ikke blot i weekenden, at man som journalist møder dedikerede mennesker.

Forleden havde jeg fornøjelsen af at møde 56-årige Steffan Skov. Ham har jeg arbejdet sammen med i flere år, men vores arbejdsadresse er ikke længere den samme.

Og Steffan Skov (Staf) er et meget dedikeret menneske. Han er opslugt af amerikanske biler og hele den historie og kultur, der er omkring disse.

Han har taget hele pakken til sig, som han selv sagde det til mig under interviewet. Det er ikke bare bilen. Det er hatten, det er støvlerne, det er jakken og naturligvis også jeansene.

Og overskægget...

Det er for en lidt kedelig og leverpostejsfarvet skriverkarl dybt fascinerende at møde "den slags" mennesker, som bare brænder for noget. Som ikke overlader noget til tilfældighederne, for intet i deres øjne er betydningsløst.

Nogle vil kalde dem originaler. Jeg kalder dem livsydere- og nydere.

Kunne man bare...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce