Annonce
Viborg

Når patienterne ikke kan komme til hospitalet, må hospitalet komme til patienterne

Flere afdelinger og klinikker på Hospitalsenhed Midt afprøver nye teknologiske løsninger under corona-krisen. Her er det overlæge Elias Raja Zakharia fra Neurologi, der skal i gang med en videokonsultation. Foto: Hospitalsenhed Midt
De fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt er begyndt at tænke i alternative løsninger, når det kommer til konsultationer med patienter. Videokonsultationer er blevet et langt mere udbredt fænomen under corona-pandemien.
Annonce

Viborg: Det er ikke kun de praktiserende læger, der i denne corona-tid har undersøgt nye, teknologiske muligheder for at tilse patienter på afstand. Også på de fire sygehuse i Hospitalsenhed Midt har den begrænsede fysiske kontakt til patienterne banet vejen for alternative løsninger.

For når patienterne ikke kan komme til hospitalet, må hospitalet komme til patienterne.

For at undgå at visse patientgrupper møder ind på hospitalerne, som i øjeblikket er lukket for de fleste, er flere klinikker på blandt andet Regionshospitalet Viborg begyndt at bruge videokonsultationer for at bevare kontakten til patienterne.

Otte af hospitalsenhedens klinikker er allerede godt i gang med videokonsultationerne, mens endnu flere afdelinger er i gang med at få installeret og opsat udstyr til en mere virtuel kontakt med patienterne.

Også enkelte sengeafsnit er ved at afprøve mulighederne for at få pårørende med på stuegang - hjemmefra.

I løbet af juni får hospitalsenhedens bookingsystem ovenikøbet en ny opdatering, der skal gøre det endnu lettere at booke og afvikle videokonsultationer.

Region Midtjylland har på baggrund af den øgede brug af videokonsultationer udarbejdet en længere vejledning til både patienter og medarbejdere. Vejledningen ligger på regionens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce