Annonce
Viborg FF

Når Vendsyssel kommer op af skyttegraven, skal Viborg FF slå til

Lars Friis har noteret sig, at Vendsyssel har fået mere styr på defensiven under den nye cheftræner Michael Schjønberg. Foto: Morten Pedersen
Høj intensitet, hurtige modangreb og effektive dødbolde er en cocktail, som skal føre Viborg FF til sejr mod et mere robust Vendsyssel-mandskab end set tidligere på sæsonen.
Annonce

Fodbold: Viborg FF har hentet 26 point mere end Vendsyssel i denne sæson, men alligevel kalder cheftræner Lars Friis det for en vanvittig svær opgave, som venter Viborg FF søndag eftermiddag i Hjørring.

Han konstaterer, at selv om Esbjerg burde have vundet over Vendsyssel for en uge siden, så var det sent i kampen alligevel tæt på, at gæsterne var taget hjem til Nordjylland med alle tre point.

- Vi skal være lige så meget på, som vi var mod Fredericia og putte lige meget energi ind i hver eneste duel og løbemeter. Det er det, som det handler om for os, siger Lars Friis, som mener, at Vendsyssel er et forandret mandskab i forhold til det meste af efteråret.

- Vi skal møde en modstander, som har fået noget stabilitet og robusthed. Michael Schjønberg (ny cheftræner, red.) har bragt den mentalitet med sig, at holdet kommer før den individuelle spiller, og nu har Vendsyssel spillet til nul to gange i træk under ham. Det er et hold, som klart har arbejdet med at lukke bedre af bagtil, og det er gået rigtig godt, siger Lars Friis, som desuden peger på, at Vendsyssel har nogle offensive typer med fart i benene, som Viborg FF skal være opmærksom på.


Lige så snart, at de får lidt tid, så kommer de hjem og står i skyttegraven, og det er de rigtig gode til

Lars Friis


Det er aldrig let at spille mod en modstander, der trækker sig langt tilbage på banen og efterlader begrænset med plads at spille på. Derfor skal Viborg FF gribe chancen, når Vendsyssel en gang imellem løsner op for den stramme organisation.

- Vi skal fange dem i de perioder, hvor de er lidt i ubalance, og der må det ikke gå for langsomt mod deres mål. Lige så snart, at de får lidt tid, så kommer de hjem og står i skyttegraven, og det er de rigtig gode til. Jeg har kæmpe respekt for, at de har fået sat en prop i defensivt, siger Lars Friis og fortsætter:

- Og så skal vi være skarpe på standardsituationer. Nickolai (Lund, assistenttræner, red.) har gjort et fantastisk job, og spillerne er sindssygt fokuseret på den del af spillet, og den bliver væsentlig for os mod Vendsyssel, siger Viborg FF's cheftræner.

Annonce

Skal tage teten

Én af dem, som både kan spille med fart og i små rum, er Younes Bakiz, som søndag forventer at møde en flok modstandere, der vil kæmpe for hver en meter på banen. Derfor handler det i første omgang ikke om at spille poleret fodbold.

- Det kræver, at vi kommer på banen med den samme intensitet som mod Fredericia. Vi skal nok ikke spille på verdens bedste bane, så det handler om at kæmpe, indtil kampen har sat sig, og så skal vi sætte os på spillet derfra. Det er vi gode nok til, og det skal vi ud at vise, siger Younes Bakiz, som stiller store krav til sig selv.

- Selvfølgelig er underlaget ikke til de helt store finurligheder, men vi spiller efter forholdene, og det har jeg absolut intet problem med. Der er ingen undskyldning for ikke at skabe nogle chancer, og i det etablerede spil skal jeg meget gerne være én af dem, som tager teten og ansvaret for at få lukket dem op, siger Younes Bakiz.

Younes Bakiz er én af dem, som skal få Vendsyssels kompakte defensiv til at vakle. Foto: Morten Pedersen

Younes Bakiz er en del af en Viborg FF-offensiv, som efter storsejren over FC Fredericia er blevet forstærket yderligere med Serge Deble og Davit Skhirtladze. Det er to spillere, som allerede nu er i fuld vigør på træningsbanen.

- Vi har set nogle rigtig gode ting fra dem begge to. Spørgsmålet er, hvor lang tid de på nuværende tidspunkt kan hjælpe os i en kamp, og det vægter vi så op mod dem, som vi har i truppen i forvejen.

- Men de er begge i spil til at være en del af kamptruppen, og vi kan se, at der er noget kvalitet i dem. Nu skal de lige have konditionen helt med, så de får endnu mere overskud til at vise det, de kan, siger Lars Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce