Annonce
Viborg

Næppe dyrepark i Klostermarken: Politikere skrinlægger omdiskuteret idé

Kronhjorte og dådyr bliver ikke - med mindre naturen selv vil det - et dagligdags syn ved Klostermarken. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
Klima- og miljøudvalget vil arbejde videre med planer om en bynær dyrepark - måske udfoldet som en naturnationalpark - men Klostermarken bliver næppe hjemsted for kronhjorte og dådyr.

Viborg: Brølende kronhjorte og modne mænd i stramt cykeltøj er tilsyneladende ikke den bedste cocktail.

I hvert fald har et enigt klima- og miljøudvalg under Viborg Byråd på et møde torsdag eftermiddag besluttet at skrinlægge tankerne om at etablere en næsten 200 hektar stor dyrepark i området ved Klostermarken, Broddingbjerg og arealerne øst for Ødalen.

- Der har jo, som de fleste nok har opdaget, været en del debat om dyreparken siden artiklen i folkebladet for nogle uger siden, og naturligvis lytter vi. Vi har forstået, at en dyrepark i området ikke er en tanke, som eksempelvis mountainbikerne er så glade for, og den skepsis har vi respekt for, siger formanden for udvalget, den konservative Stine Damborg Hust.

Annonce

- Udvalget har derfor i dag besluttet, at vores folk på rådhuset skal arbejde videre med tankerne om en dyrepark, men at de skal forsøge at finde et andet sted, føjer formanden til.

Dette "andet sted" kunne være et område ved Hald, oplyser Stine Damborg, uden at hun vil komme det så meget nærmere.

- Vi er også blevet opmærksomme på, at man måske kan hente penge fra staten, hvis vi anlægger dyreparken i en form for kombination med en naturnationalpark, siger Stine Damborg.

Regeringen indgik i sommeren 2020 en aftale med en række andre partier om, at der ved Fussingø og i Gribskov skulle etableres naturnationalparker. De er blandt andet karakteriseret ved, at naturen får plads til at være natur. I naturnationalparkerne får naturen i højere grad lov til at udvikle sig på naturlige præmisser.

Der drives ikke landbrug, og skoven henlægges som urørt skov. Dertil kommer - og her kommer en dyrepark ind i billedet - at der skal udsættes store græssende dyr, som skal være med til at skabe en spændende natur, hvor der er mange levesteder for dyr og planter. Dyrene skal være under hegn.

Klima- og miljøudvalget skal allerede arbejde videre med planerne på mødet i februar, og Stine Damborg Hust håber, at en dyrepark - eventuelt i form af en naturnationalpark - kan være virkelighed i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce