Annonce
Viborg

Næstformand: Forvaltning lytter ikke

??Forvaltningen foreslår, at 100 borgere på sygedagpenge skal interviewes over telefonen om deres oplevelser med Jobcentret. Arkivfoto

Sygedagpenge. Politiker er utilfreds med det oplæg til en bedre sagsbehandling, som beskæftigelsesudvalget har bedt om.

»Vi skulle jo egentligt bruge vores tid på at afstikke politiske retningslinjer og diskutere indhold. Men i den her sag er vi reelt i gang med at sagsbehandle, og det er vi desværre nødt til, for jeg må konstatere, at forvaltningen åbenbart ikke hører efter det, vi som politikere beder om«.

Det siger næstformanden i beskæftigelsesudvalget i Viborg Kommune, Gregers Laigaard, (V), om det oplæg til servicemål for betjeningen af syge borgere i Jobcentrets afdeling for sygedagpenge, som udvalget behandler senere i dag og som kommer op i byrådet i næste uge.

Oplægget fra embedsmændene foreslår, at der opstilles fem såkaldte servicemål for den indsats, som Jobcentret skal yde sygemeldte.

Annonce

»Men de fem mål er alt for lidt konkrete og gør det meget svært efterfølgende at måle på, om borgerne nu også har fået den hjælp, de har krav på og forventninger om,« siger Gregers Laigaard.

Han er tilfreds med den første af de fem pinde: At sygemeldte borgere skal kontaktes inden for fem hverdage, efter at Jobcentret har modtaget sygemeldingen.

Til gengæld er han slet ikke tilfreds med et forslag om, at »mindst 50 procent af de sygemeldte borgere skal være i en relevant indsats senest 26 uger efter, at Jobcentret har modtaget deres sygemelding«, som det hedder i forslaget.

»Hvad er for eksempel en »relevant indsats«», og hvem skal afgøre, hvad der kan defineres som en relevant indsats?« spørger Gregers Laigaard, der heller ikke er imponeret over, at Jobcentret efter forslaget kan vente et halvt år med at gøre noget, og at det åbenbart alene er op til systemet at afgøre, hvad der er relevant for borgeren.

»Det er simpelthen ikke konkret nok, og med den form for runde og upræcise formuleringer kan vi reelt ikke måle noget som helst, og jeg har meget svært ved at se, at det sikrer borgerne en bedre sagsbehandling,« siger næstformanden i beskæftigelsesudvalget.

Manglen på konkrete mål for servicen betyder også, at den tilfredshedsundersøgelse, som politikerne vil have gennemført blandt sygemeldte, bliver udvandet, mener Gregers Laigaard.

»Når man ikke stiller konkrete og målbare præmisser op til sagsbehandlingen, kan man heller ikke stille konkrete spørgsmål til de sygemeldte borgere. Og så er det heller ikke i orden, at forvaltningen vil gennemføre undersøgelsen som telefoninterview.

»Det giver altså ikke det samme resultat, hvis man ringer flere uger eller måneder efter til borgeren, som hvis man spørger dem umiddelbart efter, at de har været til møde på Jobcentret,« siger Gregers Laigaard.

Formanden for beskæftigelsesudvalget, Kai O. Andersen, (SF), vil ikke inden mødet gå ind i en nærmere diskussion om oplægget. Men han medgiver, at forslaget fra forvaltningen skal »justeres og præciseres«, som han formulerer det.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jobcentret til dagens avis.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce