Annonce
Viborg

Nødvendig flytning: Dele af lungeklinik rykkes til Viborg for at sikre hospitalsenhedens lungespeciale

For at kunne overholde Sundhedsstyrelsens specialeplan skal dele af Klinik for Lungesygdom rykkes fra Regionshospitalet Skive til Regionshospitalet Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De specialiserede dele af Klinik for Lungesygdom rykkes nu fra Skive til Regionshospitalet Viborg, så hospitalsenheden kan overholde Sundhedsstyrelsens specialeplan.
Annonce

Viborg: For at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens specialeplan rykkes omkring 1750 årlige ambulante undersøgelser og behandlinger nu fra Skive til Viborg.

Det er de specialiserede dele af Klinik for Lungesygdom, der skal flyttes fra det ene regionshospital til det andet.

Hospitalsenhed Midt, som rummer regionshospitalerne i Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel, er godkendt til at have fire specialiserede funktioner inden for lungemedicin: tre regionsfunktioner og en højt specialiseret funktion inden for områderne lungekræft, svær astma, tuberkulose og den forholdsvis sjældne lungesygdom idiopatisk lungefibrose.

I Sundhedsstyrelsens specialeplan fra 2016 er godkendelsen givet til Regionshospitalet Viborg, men opgaven er hidtil blevet varetaget på søsterhospitalet i Skive, fordi pladsen i Viborg har været for trang.

Med færdiggørelsen af det nye akutcenter er der nu frigjort tilstrækkeligt plads, og hospitalsenheden planlægger derfor at flytte de specialiserede funktioner til Viborg. Sker det ikke i løbet af 2020, vil Hospitalsenhed Midt ikke længere kunne varetage de opgaver, som Sundhedsstyrelsen har godkendt.

Annonce

Skal overholde alle krav

Region Midtjyllands hospitalsudvalg skal behandle flytte-spørgsmålet den 10. august, inden sagen endeligt afgøres af regionsrådet den 19. august.

Siger politikerne ja til at flytte funktionerne, vil de specialiserede undersøgelser og behandlinger blive rykket til Viborg, mens hovedparten af klinikkens aktiviteter fortsætter i Skive.

- For mig er det meget vigtigt med et stærkt sundhedshus i Skive, og det er også den udvikling, jeg ser ske med mange stærke initiativer, selv om vi selvfølgelig også er nødt til at overholde Sundhedsstyrelsens krav, siger hospitalsudvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Annonce

Fortsat fokus på udvikling

På trods af flytningen understreger hospitalsledelsen, at man fortsat har et fokus på udviklingen af hospitalet i Skive.

- Regionshospitalet Skive en vigtig del af den samlede hospitalsenhed. I Skive er vi blandt andet utroligt stolte af det samarbejde, vi har med eksempelvis kommune og private sundhedsaktører om det fælles Skive Sundhedshus. Og her skal hospitalets tilbud selvfølgelig også fremover spille en central og aktiv rolle, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Han fremhæver blandt andet projektet "Skarb" som et godt eksempel på et samarbejde med base i Skive Sundhedshus. Her samarbejder blandt andre hospital, kommune og de praktiserende læger om nye tiltag for multisyge kronikere.

Udover Klinik for Lungesygdomme rummer Regionshospitalet Skive blandt andet også akutklinik, fertilitetsklinik, neurorehabilitering, Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, Klinik for Ernæring og en jordemoderklinik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce