Annonce
Viborg

Nørresøbadet blev indviet i perfekt badevejr

Johannes Vesterby kom nogenlunde tøjskoet i land igen efter at have klippet den røde snor midt i bassinet stående på dette padleboard, der blev trukket af Jens Rohde.. Foto: Uffe Salomonsen

Scenen kunne ikke have været mere sommerlig, da Nørresøbadet onsdag aften blev indviet efter endt renovering. Nu er der håb om mere for det 79 år gamle søbad.

Viborg: "Hvad fanden har du gang i?" Sådan startede beretningen om en telefonsamtale mellem formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V) og partifællen Jens Rohde (V), da der onsdag aften var indvielse af den første del af renoveringen af Nørresøbadet i Viborg.

Samtalen går tilbage til 2013. Her var Johannes Vesterby af folkebladet blevet spurgt, hvad han sagde til, at Jens Rohde mente, at der skete alt for lidt ved det hedengangne friluftsbad på Gefionsvej i Viborg og, at han - Johannes Vesterby - hang i bremsen. Jens Rohde svar kom efter tre sekunder: "Jeg gør det det, du ikke har fået gjort noget ved", forklarede Johannes Vesterby under sin indvielsestale.

Siden blev de to politikere og daværende partifæller enige om at trække samme vej og sammen med en række frivillige arbejde for, at det 79-årige og hæderkronede Nørresøbadet - også kendt som Kærvænget - igen blev Viborgs svar på Bellevue og et sted med masser af badende viborgensere. Og ikke det forladte og hærværksplagede sted, som havde forarget Jens Rohde og andre lokale for fem år siden.

Der blev i efteråret 2015 afsat to millioner kroner til renoveringen af Nørresøbadet. Siden er bunden er renset op, og der er kommet nyt sand, badebroen er lavet og der er blandt andet kommet ny legeplads.

Annonce
Jens Rohde holdt tale og håbede på mere renovering af Nørresøbadet - og gerne lidt hurtigere end den første etape.

Et spejl på udviklingen

- Nørresøbadet er sådan set et spejl på, hvad der sker mange steder i Viborg i øjeblikket. Et spejl på den udvikling, der er er i gang på mange områder, sagde Johannes Vesterby med henvisning til blandt andet Banebyen og Arnbjerg-boligområdet.

Jens Rohde var med i den initiativgruppe der for fem år siden gik i gang med at få Nørresøbadet genrejst efter at have oplevet det forladte og hærgede sted. Så onsdag var en ekstra god dag.

- Det er dejligt at være viborgenser, og det er ekstra dejligt på en dag som i dag. Der er stadig udfordringer hernede, men hvis alle husker på, at der også kommer folk dagen efter for at bruge Nørresøbadet, og at kommunens folk ikke skal komme hver morgen og samle glasskår op, så går det, sagde Jens Rohde blandt andet.

Både han og Johannes Vesterby understregede også, at hvis alt går som man gerne vil, så er det kun første del af tre trin, der fortsat skal udvikle Nørresøbadet. Der er udarbejdet et projekt for hele området til i alt 10 millioner kroner, og der er blandt andet en drøm om at renovere den oprindelige Funkisbygning med omklædning og toiletter.

Indvielsen blev foretaget ude på vandet. Snoren blev klippet af Johannes Vesterby stående på et padleboard, som Jens Rohde trak ud på midten af bassinet, hvor den røde snor blev klippet. Derefter var er masser aktiviteter på vandet med ro- og kajakklubben, svømmeklubben, sejlklubben og FDF Sejlcenter. Desuden blev der budt på en Kærvænget-classic: Studenterbrød med lyserød glasur, pølser og brød og grønne sodavandsis.

Vejret kunne ikke have været bedre og der var mange for at bade og følge indvielsen.
Johannes Vesterby er på vej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Målmand har bestået de første træninger med glans: - Det gør mig sindssygt glad

Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Erhverv

Elektronisk musik i kirken

112

Sigtelse: Psykisk syg forsøgte at dræbe med en 30 centimeter lang køkkenkniv

Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Annonce