Annonce
Rundt om Viborg

Naboer klager: Fabrik både støjer og lugter

Karup Kartoffelmelfabriks nye produktionsanlæg på Åhusevej støjer for meget. Det erkender man på fabrikken. Foto: Jens Peder Østergaard
Det nye produktionsanlæg larmer for meget, erkender man på Karup kartoffelmelfabrik, der lover at nedbringe støjen inden næste års kampagne.

Karup: - Vi er kede af, at der er problemer med støj. Vi har jo netop flyttet anlægget uden for byen for at undgå at genere naboerne.

Det siger Anders Dyrberg, formand for andelsselskabet Karup Kartoffelmelfabrik, som en reaktion på, at naboer til det nye produktionsanlæg på Åhusevej har klaget over, at anlægget, som lige nu kører for fuldt tryk, larmer.

Blandt klagerne er Lars Skovgaard, der bor på Ericavej i boligområdet tættest på det nye fabriksanlæg. I et læserbrev i Ugeavisen Karup skriver han, at "den nye fabrik støjer mere end rimeligt", og at han mener, at larmen især kommer fra nogle 26 meter høje skorstene.

Lars Skovgaard nøjes ikke med at skrive læserbreve om støjproblemerne. Han har også kontaktet både Miljøstyrelsen og Viborg Kommune, lige som han sammen med andre naboer har kontaktet kartoffelmelfabrikken.

Annonce
Selv om Karup Kartoffelmelfabriks nye anlæg ligger et stykke uden for byen, oplever naboerne både støj- og og lugtgener. Illustration: Viborg Kommune

Også lugtgener

Henvendelsen handler ikke kun om støj. Der er i nabolaget ofte også lugtgener, som kan tilskrives kartoffelmelfabrikken, fremfører Lars Skovgaard.

Heller ikke det vil Anders Dyrberg afvise. Lugten kommer fra nogle skyllevandstanke, som ifølge formanden er svære at tømme. Tankene vil dog formentlig snart kunnet sløjfes, fordi kartoffelmelfabrikken har søgt om at måtte etablere nogle overdækkede - og dermed mere lugtsikrede - laguner længere ude ad Åhusevej, oplyser kartoffelmelfabrikkens formand.

På samme vis regner han også med, at støjproblemerne er væk, når produktionen af kartoffelmel - den såkaldte kampagne - begynder næste år.

- Det kommer til at koste os et antal millioner kroner at støjsikre, men selvfølgelig gør vi det, der skal til, siger Anders Dyrberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce